Hotel Amicitia Sneek in andere handen

Hotel Amicitia Sneek in andere handen

Jochem van der Schoot heeft nu twee Elfstedenhotels

SNEEK (NL) – Cecilia Klemkerk-Jonker (55) doet 1 januari 2019 de exploitatie van haar viersterrenhotel Amicitia in Sneek (35 kamers) over aan Jochem van der Schoot die in Leeuwarden het Eurohotel (45 kamers) en het online marketingbureau Friks bezit.

Hotelhoudster Cecilia Klemkerk schakelt nu een tandje lager nadat haar man mei 2017 overleed als gevolg van een noodlottig ongeval met zijn motor in Schotland. Hij was met haar het gezicht van het Sneker hotel.

Desgevraagd vertelt mevrouw Klemkerk dat ze het iets rustiger aan wil doen en zich vooral wil toeleggen op het beheer van haar panden in Leeuwarden, waaronder het statige voormalige schoolgebouw Het Baken, Oostergrachtswal 129. Ze wil daarin een boutique hotel stichten, een luxe bed and breakfast met acht grote kamers met eigen sanitair die geschikt zijn voor mindervaliden. In Friesland is een groot gebrek aan dergelijke kamers. De meeste grote hotels, zoals het Oranje Hotel en Post Plaza, hebben vaak maar één kamer die ruim baan biedt aan rolstoelers. Het pand aan de Oostergrachtswal heeft al een lift. De gemeente Leeuwarden onderzoekt de mogelijkheden om het gebruik van het monumentale schoolgebouw als hotel en interne verbouwingen toe te staan.

Meer info:
www.amicitiahotel.nl
www.eurohotel.nl
www.friks.nl

Elfstedenboek:
Boek over de Friese Elfsteden, de Elfstedentocht, de Elfstedenroute en Elfstedenstempelkaart (viertalige Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas, 260 pagina’s)
www.frieslandhollandwebshop.nl

Friesland geschenken, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hotel Amicitia in Sneek. Foto’s: Friesland Holland Nieuwsdienst.