Horecavrouw, vinoloog én tourism manager Wietske Boonstra gaat Noordwest Friesland promoten

Horecavrouw, vinoloog én tourism manager Wietske Boonstra gaat Noordwest Friesland promoten

Na afhaken van twee ‘aanjagers’ in korte tijd:

HARLINGEN (NL) – Toeristisch Noordwest Friesland kan wat de promotie betreft weer vooruit. De stichting Toeristisch Platform Bestemming Noardwest heeft Wietske Boonstra uit Harlingen, onder andere bekend van restaurant ONS en de Vino Van op evenementen als Boot Holland, benoemd tot aanjager. Haar voorganger Douwe Gerlof Heeringa stapte januari 2019 op en diens opvolger Patricia Klomp is volgens haar Linkedin-account nu als back office manager werkzaam bij Hydraloop Systems in Leeuwarden.

Wietske Boonstra, 8 februari 2020 in haar Vino Van op de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Mevrouw Boonstra is dus de derde aanjager in twee jaar tijd bij de regionale marketingorganisatie. Al is ze nog jong, 35, ze heeft al veel ervaring vergaard in het Friese toerisme en de gastvrijheidssector.
“Sinds 1 januari 2021 mag ik mij dus regioaanjager noemen van het mooie Noardwest-Fryslân. Ik ben al bijna 30 jaar woonachtig in Harlingen. Ik heb een paar jaar in Leeuwarden gewoond tijdens mijn internationale opleiding Tourism Management aan Stenden Hogeschool. Nog tijdens mijn opleiding ben ik samen met mijn partner Cor Boonstra ons eigen horecabedrijf in Harlingen (ONS, red.) begonnen, dat inmiddels is verkocht. Mijn opleiding heb ik destijds goed kunnen afronden en die kennis heb ik ook zeker kunnen gebruiken in de veertien jaar dat we onze zaak in het toeristische Harlingen hebben mogen runnen. Van 2014 tot en met 2016 heb ik een bestuursfunctie binnen het toenmalige Ondernemersfonds van de gemeente Harlingen mogen bekleden als vertegenwoordiger van de Harlinger horeca. Het Ondernemersfonds zat destijds in de opstartfase. Ook dit heb ik als zeer leerzaam ervaren.
Naast mijn ervaring binnen de horeca heb ik ook veel geleerd omtrent  het organiseren van evenementen en festivals, iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Een andere passie van mij is wijn. Ik mag mijzelf na een opleiding van vier jaar dan ook Register Vinoloog noemen. Tijdens de eerste lockdown had ik tijd en energie over en ben ik een wijngroothandel begonnen. Nu mag ik mij dus regioaanjager van Bestemming Noardwest noemen. Een functie die ik zeer serieus neem en welke ik met veel plezier ga bekleden. Samenwerken, het betrekken en bij elkaar brengen van ondernemers, is iets wat ik ambieer en waar ik in geloof. Samen kun je elkaar beter maken en kom je verder. Kortom, ik heb er enorm veel zin in.”

Meer info:
www.bestemmingnoardwest.nl
www.elfstedenroute.nl (Harlingen en Franeker)

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Wietske Boonstra, 8 februari 2020 in haar Vino Van op de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.