Hotel Galamadammen weer open na rigoureuze verbouwing

Hotel Galamadammen weer open na rigoureuze verbouwing

Elfstedenhotels (5)

KOUDUM (NL) – Een gloednieuw stalen dak over de binnenplaats en het zwembad tussen de twee hotelvleugels en 44 kamers die opnieuw gedecoreerd werden. Die werkzaamheden in hotel-restaurant Galamadammen in Koudum, gelegen aan de Elfstedenroute, zijn grotendeels voltooid.

Hier, in de voormalige wintertuin, is een modern zelfbedieningsrestaurant gepland. Het dak werd geheel vernieuwd.

Een nieuw self-service-restaurant in de voormalige wintertuin, een upgrade van het serre-restaurant met uitzicht op het meer Morra en bestellen van eten en drinken per iPad zitten er aan te komen. Her en der lopen nog bouwvakkers rond, maar die pakken nu in, want het hotel gaat vandaag, 29 mei 2019, weer open na de hele winter dicht te zijn geweest. Het restaurantbedrijf had geen hinder van de verbouwing en kon daarom open blijven. De aannemer keert in november, bij aanvang van de rustige winterperiode, terug, zodat de hotelgasten geen last ondervinden van beukende en zagende Makita’s.

Tegenslag
De verbouwing liep dit voorjaar flink uit de klauwen door onverwachte bouwtechnische gebreken, reden voor de eigenaar om het radicaal aan te pakken. Galamadammen, opgetrokken op een plek waar al in de 17-de eeuw een herberg was, wordt op vele fronten anders, vooral op het restauratieve vlak, belooft de directie op haar website, maar veel tipjes van de sluier worden nu nog niet opgelicht. Eerst moet de rommel opgeruimd worden.

Meer info over Galamadammen en Elfstedenroute:
www.galamadammen.nl
www.elfstedenroute.nl

All-in full-service Friesland-vakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hier, in de voormalige wintertuin, is een modern zelfbedieningsrestaurant gepland. Het dak werd geheel vernieuwd.

Het zwembad kreeg ook een nieuw dak en een zijgevel.

Galamadammen — restaurants, zalen, 44 hotelkamers en 200 ligplaatsen — is voortgekomen uit een 17-de eeuwse herberg. In de Tweede Wereldoorlog werd het etablissement gebombardeerd. Na de oorlog verrees er eerst een paviljoen en later een restaurant op de drukke autoroute Lemmer-Workum en vaarroute Stavoren-Sneek.