Hotelier en kok nemen ook vastgoed hotel Wymerts in Workum over

Hotelier en kok nemen ook vastgoed hotel Wymerts in Workum over

Elfstedenhotels (2)

WORKUM (NL) – Chef-kok Ewald Overdijk (51) en hotelmanager Yvon Konijn (52) hebben nu ook het vastgoed van hotel Wymerts in het centrum van Workum (Noard 37) overgenomen van reder Henk de Haas.

Yvon Konijn is de eerste persoon die je ontmoet bij het binnentreden van hotel Wymerts en het tapasrestaurant Pickwicks aa de Noard in Workum.

Sinds februari dit jaar zijn ze helemaal zelf de baas en zo gebeurde het dat de receptie van het hotel en hun tapasrestaurant Pickwicks werden samengesmolten tot één uitnodigende en kleurrijke ontvangstruimte met aangrenzend verschillende proeflokaaltjes. 32 Gasten kunnen er aan tafel. Buiten, op het beschut gelegen tuinterras, kan een zelfde aantal op de Spaanse toer. Van het met de Wymerts verbonden winkelpand, dat ook in gebruik was als restaurant, hebben Overwijk en Konijn afscheid genomen.

Goede winter
Het stelt doet goede zaken. In de winter, die voor op toerisme aangewezen Friese horecabedrijven aan de lange kant is, hadden Overdijk en Konijn veel slapers die werkzaam waren voor de uitbreiding van de grote kaasfabriek van FrieslandCampina aan de rand van het stadje.
Twintig kamers telt het hotel, het enige in de reeks Elfstedenhotels van de reisorganisatie Friesland Holland Travel met een tapasrestaurant. De meeste hapjes en drankjes hebben een Spaanse, Cubaanse of Mexicaanse oorsprong, maar kok Ewald blikt ook in oostelijke richting. Wie het avontuur niet schuwt, laat zich verrassen met een surprise arrangement.

Meer info:
www.hotelwymerts.nl
www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828428892/tapas

Nieuwe website Elfstedenroute:
www.elfstedenroute.nl

Elfsteden-vakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hotel Wymerts en restaurant Pickwicks liggen ietwat verborgen in de centrale winkelstraat van Workum.

Het nieuwe tapasrestaurant Pickwicks is ook toegankelijk voor gasten die niet in hotel Wymerts slapen.