Recreatiepark De Wite Burch investeert fors in glamping en vertier voor kinderen

Recreatiepark De Wite Burch investeert fors in glamping en vertier voor kinderen

Groen Gaasterland is vakantieparadijs voor gezinnen met kinderen

BAKHUIZEN (NL) – Recreatiepark De Wite Burch van Simon en Stefan Wierda in Bakhuizen, een van de mooiste vakantieparken van Friesland, investeert steeds meer in vakanties voor gezinnen met jonge kinderen. De beleving van de natuur van Gaasterland staat voorop, ook op het eigen 10 hectare grote terrein. De Wite Burch is vooral een camping (300 ruime plekken), maar er verrijzen geleidelijk aan steeds meer chalets en op glamptenten lijkende lodges.

Simon Wierda van De Wite Burch investeert in glamping. Naast 30 chalets heeft hij nu ook drie glamptentachtige lodges in de verhuur. Er komen meer, want gezinnen met kinderen zijn dol op kamperen en op de zeer diverse recreatiemogelijkheden van Gaasterland.

Glamping, luxe kamperen, is erg in trek bij jonge gezinnen. De Wierda’s hebben onlangs drie nieuwe 6- en 8-persoons lodges geplaatst en overwegen de aanschaf van nog twee of drie. De houten demontabele bungalows met een tentdoek over het dak van geïsoleerde sandwichpanelen, dit ter versterking van de kampeersfeer, bevinden zich midden in het groen, op natuurlijke hoogtes. Het opgeknapte klim- en klauterpark en nog een kleinere speeltuin bevinden zich op korte afstand. Bij regen kunnen de kinderen in de overdekte Avonturij van De Wite Burch terecht. Daar maken ze ook op speelse wijze kennis met de groene én blauwe kant van Friesland. Ouders kunnen vanuit het aangrenzende restaurant toezicht houden op hun kroost.

Waterland
Hoe bosrijk Gaasterland ook mag zijn, er is ook héél veel water. Bakhuizen ligt maar een kilometer van de IJsselmeerkust en de lange keten van de meren Morra, Fluezen en Hegemer Mar. In feite is Gaasterland een eiland, een keileembult uit de ijstijd, dat aan alle kanten omringd is met meren die ontstonden door de stijging van de zeespiegel en stormvloeden. In de vroege Middeleeuwen, vóór 1000 na Christus, was aan de zuidkant van Gaasterland helemaal geen water, maar een gigantisch moeras in de delta van de IJssel en de Vecht. Toen kon je van Oudemirdum over het hoogveen naar Urk en Schokland lopen.

Meer info:
www.witeburch.nl
www.waterland.frl

Gaasterland-arrangement:
www.frieslandtravel.com/nl/gaasterland-sloten-arrangement

Friesland vakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De nieuwe vakantielodges van De Wite Burch hebben een oppervlak van 70 vierkante meter.

Buiten spelen kan op vele plekken op het groene recreatiepark De Wite Burch.

De Wite Burch werd de afgelopen tien jaar geheel vernieuwd.

Groen Gaasterland.