IC-verpleegkundige uit Brabant komt op verhaal in Friesland

IC-verpleegkundige uit Brabant komt op verhaal in Friesland

De Elfstedentocht fietsen: Zo kan het ook (1)

SNEEK (NL) – De Elfstedenroute fietsen. Het lijkt alsof iedereen dat op een e-bike doet. Maar schijn bedriegt. Albert Hendriks, directeur van Friesland Holland Travel Service en van 1 juni tot 1 november 2020 elke dag onderweg als vervoerder van koffers van Elfstedenfietsers en pechhulpverlener, ontmoette bij de Elfstedenhotels ook pedaleurs die, hoe oud ook, niks van ondersteuning van een elektromotor moeten hebben.  

IC-verpleegkundige Anja Dickens kan vanwege de tweede Corona-golf in Nederland direct weer aan de bak na haar fietsvakantie in Friesland.

Anja Dickens (58) en haar dochter Anne (19) uit Made (Noord-Brabant) trof Hendriks 8 augustus 2020 bij de entree van het Amicitia Hotel en het daarbijbehorende vernieuwde restaurant WKNDS (Weekends) in Sneek. Anja, al 40 jaar IC-verpleegkundige en door de eerste Corona-uitbraak helemaal op van non-stop werken, en de tweedejaars studente Geneeskunde, deden in een week tijd alle Friese Elfsteden aan. Ze deden dat met Anja’s hondje Bella, een geslaagde kruising tussen een Vlinder- en een Keeshond.

Op fiets van bouwmarkt
Veel Elfstedengangers gieten zich in superstrakke fietspakken met uitpuilende kruis- en kontprotectie en hijsen zich op een racefiets van 5000 tot 10.000 euro, of stappen op een peperdure e-bike met een inwendige superaccu die meer weg heeft van een motorfiets. Zo niet Anja en Anne. Ze trapten in de eerste bloedhete week van augustus de 250 km lange route vrolijk weg zonder enige ondersteuning, respectievelijk op een 100 euro kostende Reflection stadsfiets van bouwmarkt Praxis en een Batavus Old Dutch, een omafiets van een paar honderd euro. Zo kan het dus ook. En geen nieuwe fietsen, maar al meer dan tien jaar in gebruik! Eén lekke band, 1600 meter voor een stadje met een fietsenmaker, dat was het enige malheur onderweg.

Na het ronden van het Elfstedencircuit knoopten de dames er nog een paar dagen Vlieland aan vast. Vooral Anja, de verpleegkundige, zei helemaal opgebrand naar het noorden te zijn gegaan, maar eenmaal in Friesland direct op te knappen. Ze vond het geweldig dat haar hondje steeds mee mocht. Een aantal Friese hotels wil vanwege de hygiëne geen huisdieren in de kamers, maar voor de naar ontspanning snakkende Anja, die nooit zonder Bella op pad gaat, maakten alle hoteliers een uitzondering.

Meer info:
www.elfstedenroute.nl
www.amicitiahotel.nl
www.frieslandfietsvakanties.com

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân,  biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Anja Dickens (58), haar dochter Anne (19) en hun hondje Bella uit het Brabantse Made (bij Breda) bij de entree van hotel Amicitia in Sneek.