In Leeuwarden krijgen nieuw trendy restaurant en mega terrastuin steeds meer gestalte

In Leeuwarden krijgen nieuw trendy restaurant en mega terrastuin steeds meer gestalte

Sophias Urban Bistro & City Garden: 600 zitplaatsen

LEEUWARDEN (NL) – Wie de vijfsterreningang van restaurant Sophias Leeuwarden passeert, waant zich enerzijds in een Oosters paleis en anderzijds in een trendy eetgelegenheid met live cooking. Vanuit het restaurant (300 zitplaatsen) heb je zicht op het Stationsplein met de Elfsteden mistfontein Love, de reusachtige witte kinderhoofden van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa, en de Manhattanachtige toren van Achmea. Draai je je 180 graden om zie je een groot binnenplein met eveneens 300 zitplaatsen, het atrium van het voormalige verzekeringskantoor van Aegon, omzoomd met 500 studentenstudio’s.

De City Garden van Sophias is een ‘unique meeting point’ voor toeristen en Friezen op de looproute NS station Leeuwarden – binnenstad. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Het binnenhof is een hemels buitenterras dat bij goed weer al in gebruik is, maar nog niet helemaal af is. Het wordt door de mannen achter Sophias, hotelhouder Jochem Van Der Schoot (Eurohotel Leeuwarden, Amicitiahotel Sneek) en Willem Nicolai, bedenker van horecaformules als Doozo Sushi, nog verder verfraaid en weersonafhankelijker gemaakt, zodat je in de ‘city garden’ altijd droog in de regen, in de zon of in de schaduw, van koffie, drankjes en streetfood kunt genieten.
Door corona zijn Van der Schoot en Nicolai wat achterop geraakt. Ze hadden net getekend voor de uitvoering van hun bijzondere horecaconcept toen de pandemie in volle hevigheid om zich heen sloeg. Maar ze zijn er bijna! Sophias moet een van de meest bijzondere gastronomische attracties van Nederland moet worden.

Meer info:
www.sophias-leeuwarden.nl
www.11fountains.com

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

De City Garden van Sophias is een ‘unique meeting point’ voor toeristen en Friezen op de looproute NS station Leeuwarden – binnenstad. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

De urban bistro van Sophias met veel koninklijk blauw en goud. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Live cooking onder aanvoering van culinair entertainer Gilbert van der Heide. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

De chef-koks Gilbert van der Heide en Emmylou Zanen bij de rookkasten naast de open keuken. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Sophias bevindt zich bij de mistfontein Love in Leeuwarden, een van de Elfstedenfonteinen, gerealiseerd in 2018 toen Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa was. Meer info: www.11fountains.com. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.