Yachtcharter De Drait Drachten koopt werf en kotterjachten van Klompmaker Woudsend

Yachtcharter De Drait Drachten koopt werf en kotterjachten van Klompmaker Woudsend

Na 30 jaar non stop werken gaan Bouwe en Margreet Klompmaker uitrusten

WOUDSEND (NL) – Tien luxe kajuitmotorjachten, de 19 ligplaatsen omvattende haven, de jachtbouwhal, de winterberging en de bedrijfswoning van Jachtcharter Klompmaker van Bouwe en Margreet Klompmaker in Woudsend komen per 1 november 2021 in handen van Anne Bloemhoff van Yachtcharter De Drait BV in Drachten. Deze grote jachtverhuurder heeft er met Woudsend een derde charterbasis bij, naast die in Drachten en het Duitse Brandenbrug an der Havel. Met de tien schepen van Klompmaker (negen originele Klompmaker kotterjachten en een Monty Bank Kotter) heeft De Drait straks 77 motorjachten in de vaart, naast een partij sloepen. Het is 1 november het grootste motorbootverhuurbedrijf van Friesland.

Een Klompmaker kotterjacht vaart via de rivier de Lende (Linde) naar Kalenberg en Giethoorn. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Margreet Klompmaker vertelt desgevraagd dat ze in De Drait een passende overnemer van hun ook in coronatijd bloeiende charterbedrijf hebben gevonden. Zij en haar man, de jachtbouwer, begonnen in 1992 op bedrijventerrein Lemsterhoek in Lemmer en verkasten halverwege het nu bijna 30-jarige bestaan naar De Zwaan in Woudsend, vlakbij de grote sloepenwerf van Maril-Antaris-Makma van Klaas Schiphof. Na jarenlang bijna non-stop werken willen ze nu gezond en wel genieten van hun vervroegde “pensioen”, uiteraard op het water. Zij is 58, hij een jaartje ouder. In de loop der jaren vergaarden ze een klantenbestand met veel vaste relaties, voor 90% afkomstig uit Duitsland, de rest uit Nederland. Door de coronapandemie veranderde die verhouding totaal, net als bij andere Friese jachtverthuurders: driekwart van de huurders was Nederlands. Maar de Duitsers stappen gestaag weer aan boord. Ook nu zijn Duitsers op Klompmakers jachten onderweg en reserveren zij weer in groten getale voor volgend jaar. “Na een minder goed voorjaar maakten het hoogseizoen en het naseizoen heel 2021 toch nog tot een topjaar met een bijna 100% bezetting,” aldus Margreet Klompmaker. “Vele Nederlandse beginnende pleziervaarders ontdekten hoe mooi varen en Friesland is en ook zij boeken weer, zó enthousiast zijn ze.”

Meer info:
www.klompmaker.nl
www.yachtcharterdedrait.nl

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Een Klompmaker kotterjacht vaart via de rivier de Lende (Linde) naar Kalenberg en Giethoorn. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.