Jachthaven Kuikhorne breidt uit met vakantiechalets

Jachthaven Kuikhorne breidt uit met vakantiechalets

De Westereen, Friese Wouden

DE WESTEREN/ZWAAGWESTEINDE (NL) – Dat is het mooie van een chalet- of campervakantie bij Jachthaven Camperpark Kuikhorne in De Westereen (Zwaagwesteinde) aan de pleziervaarweg Drachten-Dokkum: je boekt dan eigenlijk twee vakanties, een watersport- en een fietsvakantie. De eigenaren, Hans en Jittie Mozes, maken ieder jaar de jachthaven en de camperplaatsen mooier. Hun camperpark werd al een paar keer uitgeroepen tot één van de beste van Europa en zelfs het beste park van Nederland door de NKC, de grote Nederlandse Kampeerauto Club. Het stel weet van geen ophouden. Maart 2021 namen ze drie nieuwe tweepersoons chalets van Arcabo uit Nieuwleusen in gebruik.

Arcabo uit Nieuwleusen plaatste in het voorjaar van 2021 drie luxe tweepersoons chalets op het terrein van jachthaven en camperpark Kuikhorne aan de vaarweg Lits-Lauwersmeer (Drachten-Dokkum).

Geen simpele huisjes, maar woninkjes met de luxe en het comfort van thuis en uitzicht op de haven vanaf de veranda. “Een hedendaagse keuken met vaatwasser, een mooie grote badkamer, eersteklas boxsprings,” aldus mevrouw Mozes.

Gouden Friese Wouden
Het vakantiepark met sloepverhuur van Hans en Jittie Mozes ligt in de Friese Wouden, het boomwallen- en weidenrijke oosten van de provincie Friesland. Een héél gezond stukje Nederland! Je kunt met Kuikhorne als uitvalsbasis met een sloep naar de Nationale Parken De Âlde Feanen (wereldwijd unieke wetlands rondom Earnewâld) en het Lauwersmeer (tot natuurgebied omgetoverde zeearm) varen en ook naar de zeer bezienswaardige Elfsteden Leeuwarden en Dokkum. De tocht van Leeuwarden naar Dokkum en terug via de fameuze tegeltjesbrug (Canterlandsebrug) ten westen  van Gytsjerk wordt vaak als een van de mooiste van Friesland genoemd. Je vaart dan echt in het spoor van beroemde Elfsteden wedstrijdschaatsers als Henk Angenent en Evert van Benthem.

Sloepvaren kan iedereen, als hij of zij rustig vaart. De familie Mozes heeft sloepen van het bekende Friese merk Maril (Woudsend) in lengtes van 5,70 tot 7,25 meter met een stille diesel of een onhoorbare elektromotor. Op het water beleef je doorgaans het meest — in een boot stap je echt in een andere wereld — maar natuurlijk houdt niemand u tegen als u liever met de fiets op verkenning wilt. Bent u een liefhebber van romantische tochtjes, dan krijgt u van mevrouw Mozes een duidelijke en actuele fietsknooppuntenkaart.

Meer info:
www.jachthavenkuikhorne.nl
www.arcabo.nl (chaletbouwer)

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/