Medewerkers Amicitia Hotel Sneek verfraaiden de hele zaak tijdens lockdown

Medewerkers Amicitia Hotel Sneek verfraaiden de hele zaak tijdens lockdown

Friese hotels investeren in beleving (4)

SNEEK (NL) – Friese hotels bereiden zich voor op een druk vakantieseizoen. Er worden nu veel fiets- en sloepvakanties geboekt bij Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân. In de periode van coronastilte voor de storm hebben veel hoteliers hun zaken opgeknapt, kamers bijgebouwd en betere fietsenbergingen gecreëerd. Omdat er lange tijd niet veel gasten waren, konden de verbouwingen en opknapbeurten van kamers zó gepland worden, dat de klanten geen last van de werkzaamheden hadden. Sommigen zijn nog druk bezig. Begin april willen ze er alles pico bello bij hebben staan.

Mike Kamphuis en Joke Bosgra beleefden de afgelopen winter veel plezier aan het verder opwaarderen van het Amicitia Hotel Sneek tijdens de tweede lockdown, nadat eerder het restaurant en de keuken al helemaal waren vernieuwd.

Mike Kamphuis uit IJsbrechtum (bij Sneek) en Joke Bosgra uit Leeuwarden, respectievelijk manager en assistent-manager van het 36 kamers tellende Amicitia hotel in Sneek, en beiden ook receptionisten, zijn zo goed als klaar met de metamorfose. Ze hebben de laatste verfspetters van hun gelaat en uit hun haar verwijderd. Na een herichting van onder andere het restaurant en modernisering van de open keuken (live cooking!) onder leiding van eigenaar Jochem Van Der Schoot pakten ze namelijk zelf de verfbussen en -rollers om de kamers en de gangen te schilderen. Die werden lichter en eigentijdser. Ze legden zelfs nieuwe vloeren, onder andere in de minder-validen-kamer op de begane grond, nu één van de mooiste en meest toegankelijke vertrekken. De themakamers, zoals de Hindelooper Kamer met een heuse bedstee, kregen ook een facelift. Wie grand luxe wil logeren, kiest voor de Sneker Suite met een bubbelbad en een zee aan ruimte. Over wellness gesproken: Amicitiahotel heeft alles op dit gebied, alleen geen zwembad. Dus wel een mooie sauna en allerlei baden waar je aan de kook raakt of afkoelt, maar net wat je wilt.

Trendy
Het oubollige verdween overal, trends van nu verschenen. Dat is ook in het restaurant WKNDS (Weekends) en de nieuwe keuken zo. Daar wordt onder leiding van chef-kok Joyce Oomen voor de nieuwe menukaart en de afhaal- en bezorgservice gekookt. Zij vindt het leuk werken in de grote open keuken. Vanuit het restaurant kun je haar verrichtingen goed volgen en zij heeft ook ruim zicht op het door herindeling en nieuw meubilair veel gezellliger geworden restaurant. Als je aardig doet tegen medewerkster Vanessa Vincon, lerares die bijna klaar is met haar opleiding en ambassadrice is van het Nederlandse kinderboek, speelt ze de vleugel op het centrale podium en de zaal plat.
Zo ben je dus, voor je het goed en wel beseft, als gast van het vernieuwde Amicitiahotel omgeven door sterren, artiesten die er veel plezier aan beleven vakantiegangers en zakelijke reizigers te vermaken. De technische man en alle schoonmakers en bedieners meegeteld is geen één hotelkwalificatie toereikend: ze komen ver over de vijf.

Meer info:
www.amicitiahotel.nl

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Het Amicitiahotel heeft geen buffet-restaurant meer, maar een à la carte eetgelegenheid, WKNDS geheten, met live cooking onder leiding van Joyce Oomen.

De diversiteit aan kamers is groot in het Sneker viersterrenhotel: standaard comfortkamers, themakamers, suites en een minder-validen-kamer.

Het Amicitiahotel is ook een wellnesshotel met zaken als een sauna, diverse baden, een Turkse stoomruimte en zonnebanken.

Het trappenhuis werd opgevrolijkt en ‘verfriest’ met grote foto’s van Sneker monumenten en activiteiten. Het hotel beschikt ook over een lift.

De entree en receptie van Hotel Amicitia in Sneek.

Het Amicitiahotel in Sneek beschikt over drie vergader- en feestzalen met buffetten voor drankjes en hapjes.

Meer plezier met Fries bier.

Hotel Amicitia in Sneek is helemaal klaar voor de herstart. De eerste Elfstedenfietsers arriveren al in april.