Kijk mee in de nesten van acht vogels

Kijk mee in de nesten van acht vogels

Publicatiedatum: 1 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Beleef de lente in Friesland

alt tekst voor de afbeelding
Ooievaars in de natuurreservaat Rottige Meente (www.wolvega-touristinformation.nl)

LEEUWARDEN (NL) – Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is 1 maart 2011 van start gegaan. Voor het 5e jaar op rij maakt de vereniging het mogelijk om via webcams te gluren in de nesten van acht vogels tijdens het broedseizoen. Beleef de Lente was de voorgaande jaren een groot succes. In 2010 werd de website door meer dan 1 miljoen mensen bekeken.

Op www.beleefdelente.nl kun je 24 uur per dag, het hele broedseizoen lang, de avonturen van acht vogels meebeleven. Door de verschillende webcams in en rond de nesten kan iedereen live meekijken, dag en nacht. Je ziet hoe het nest gebouwd wordt, de vogels elkaar het hof maken, hoe de eieren uitkomen en de jongen opgroeien en uitvliegen. Dagelijks worden er van de hoogtepunten filmjes gemaakt. Diverse vogelexperts houden de weblogs bij, dag en nacht is het druk op het forum.

Ook al lijkt de lente nog ver weg, voor sommige vogels kan het broedseizoen niet snel genoeg beginnen. De ooievaar zit al op zijn nest en ook de oehoe heeft haar plek al ingenomen. De steenuil en boomklever inspecteren met regelmaat hun onderkomen. Bovenin een televisietoren loert de slechtvalk op prooi.

 

Adoptieprogramma

Nieuw dit jaar is het adoptieprogramma van Beleef de Lente. Het is nu mogelijk om je lievelingsvogel te adopteren en op die manier bij te dragen aan het beschermen van deze soort en zijn leefgebied.

Kortom, de lente gaat beginnen op www.beleefdelente.nl Vogelbescherming Nederland zorgt er uiteraard voor dat de nesten niet verstoord worden. Zo zijn de camera’s lang voordat de vogels op hun nest aankomen al geïnstalleerd en worden de locaties afgeschermd voor het publiek zodat de vogels in alle rust kunnen broeden. De camera’s blijven tot 1 juli 2011 aan.

Info Ooievaarsstation Spanga van de familie Maarssen:

http://www.oldelamer.info/

Info voorjaars-arrangementen:

www.frieslandhollandtravel.nl