Miss Nederland plant boom van zes ton in mooiste provincie

Miss Nederland plant boom van zes ton in mooiste provincie

Publicatiedatum: 24 Februari 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

1 maart 2011 bij hoofdkantoor It Fryske Gea:

OLTERTERP (NL) – De prijs voor de mooiste provincie van Nederland gaat dinsdag 1 maart 2011 in Fryslân de grond in. Miss Nederland 2010, Desirée van den Berg, en de Commissaris van de Koningin John Jorritsma, planten de bijzondere etagelinde. Dit gebeurt bij het hoofdkantoor van It Fryske Gea in Olterterp. Die zet zich al tachtig jaar in voor het mooi houden van Fryslân.

Het gebeurt in Nederland niet vaak dat een bijna 6.000 kg zware boom met een doorsnee van bijna 5 meter en een lengte van 10 meter verhuist. De etagelinde is geschonken door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap bij de uitverkiezing vorig jaar van Fryslân tot de mooiste provincie van Nederland. De boom gaat een dag eerder al op een speciale dieplader vanuit Cuijk naar Fryslân.

De Commissaris doet samen met de Miss ook een algemene stemoproep aan de kiezer om de volgende dag naar de stembus te gaan. ,,Samen met de Friese bevolking heeft de provincie Fryslân mooi gemaakt. Door te stemmen op 2 maart kunnen we er samen voor zorgen dat Fryslân mooi blijft.’’

Info prijs ‘Mooiste provincie van Nederland’: www.nederlandscultuurlandschap.nl
Info natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea: www.fryskegea.nl