Kinderen mogen bij hoge uitzondering dieren voeren

Kinderen mogen bij hoge uitzondering dieren voeren

Publicatiedatum: 7 september 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Nazomeren in Aqua Zoo Friesland

LEEUWARDEN (NL) – ‘Onze dieren hebben een speciaal dieet. Wilt u ze daarom alstublieft niet voeren.’ Deze tekst is op diverse plekken in Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden terug te vinden. Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar maakt de directie van de direrentuin dit najaar een uitzondering.

Ze mogen de dierverzorgers helpen met voer klaar maken, een verblijf schoonmaken en aan het eind van de middag zelfs de dieren voeren! Een bijzondere ervaring. Na afloop van deze speciale middag staat voor de deelnemers een patatje klaar. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit isexclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

’s Ochtends 15 gram apenbrok en 25 gram appel; ’s middags 18 gram apenbrok 45 gram appel en 67 gram groente. Dit is het dagmenu voor één ringstaartmaki. Precies afgewogen en uitgebalanceerd zodat het dier alles binnen krijgt wat het nodig heeft. En vooral niet te veel, want anders zou het dier te dik worden en allerlei gezondheidsklachten krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat bezoekers van de dierentuin de dieren niet voeren. Als iedere bezoeker slechts één rozijntje geeft, kan dat aan het eind van een gemiddelde dag zomaar 1.000 rozijntjes extra betekenen.

Het helpen met het voeren van de dieren is natuurlijk wel heel erg leuk. Daarom mogen in het najaar kinderen een middagje de dierverzorger helpen. Eerst wordt een kijkje in de voerschuur genomen en het voer klaar gemaakt. Daarna mogen de kinderen een verblijf schoonmaken. Met harken wordt onder andere het kangoeroe-eiland aangeharkt, terwijl de wallabies en reuzenkangoeroe nieuwsgierig toekijken. En als klap op de vuurpijl mogen ze dieren zoals beermarters, stokstaartjes, wasberen, zeehonden en misschien zelfs de zeeberen voeren! Daarna is het tijd om zelf lekker te eten. Als afsluiting van het grote avontuur krijgen de deelnemers een mooie dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 15 september tot en met 6 oktober en start om 14:00 uur. De tweeënhalf uur durende activiteit kost € 8,50 per persoon; dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0511-431214.

Info: www.frieslandzoo.nl

www.zodiaczoos.nl