Vandaag in Langweer, morgen in Gorinchem

Vandaag in Langweer, morgen in Gorinchem

Publicatiedatum: 17 september 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Henk en Klaske de Boer uit Bakhuizen

Henk (61) en Klaske  (57) de Boer trekken door heel Nederland en  Duitsland. Ze verkopen een zee aan watersportartikelen én Fryslân, want  ze hebben altijd watersportmagazines en toeristenkaarten van het bureau  voor toerisme Friesland Holland bij zich.
Henk (61) en Klaske (57) de Boer trekken door heel Nederland en Duitsland. Ze verkopen een zee aan watersportartikelen én Fryslân, want ze hebben altijd watersportmagazines en toeristenkaarten van het bureau voor toerisme Friesland Holland bij zich.

LANGWEER (NL) – Je komt ze op elke watersportbeurs en botenshow tegen, Henk en de Boer van H.F. de Boer Jachttechniek. Zaterdag 15 en zondag 16 september 2012 stonden ze op de sloepenshow van Langweerder Sloep in Langweer.

“We hadden een weekend niets en lazen over Jonkman’s show. Goh, wat een boten heeft die man. Ik wist niet dat het zo groot was. Het is natuurlijk geen botenbeurs à la Boot Holland of HISWA, maar daar is het voor ons niet minder om. Waar wij ook staan hebben we mensen bij de wagen. Van een crisis merken wij helemaal niks.”

Naar Gorinchem

Vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2012 staan ze op de botenbeurs in Gorinchem. “Dat is echt super. Heel laagdrempelig. Wat een volk komt daar! En er worden veel gebruikte boten verkocht. Ik heb gehoord dat ze er ook met gebruikte campers gaan beginnen. Boten en campers liggen niet zo ver uit elkaar als je in eerste instantie zou denken. Beide bieden comfortabel onderdak en je kunt er de hele wereld mee verkennen.”

Zoon Hendrik (35) organiseert in het weekend van 26 tot en met 28 oktober 2012 van 10.00 toot 17.00 uur een groot opruimingsfestijn in het magazijn aan De Burde in Bakhuizen. “Het magazijn moet voor de winter leeg.”

Info: www.nauticshop.nl
In 2011 gepubliceerde bedrijfsreportage van Fries Nieuws: https://www.friesnieuws.nl/big-business/zoekt-en-gij-zult-vinden-bij-de-boer-jachttechniek
Botenbeurs Gorinchem: http://www.botenbeursgorinchem.nl/