Kleine jachtwerf in Uitwellingerga bouwt grote 12-persoons jachten voor de verhuur

Kleine jachtwerf in Uitwellingerga bouwt grote 12-persoons jachten voor de verhuur

Nautisch Breed levert tweede Duet Glider aan Yachtcharter Leeuwarden

UITWELLINGERGA (NL) – Een half miljoen euro bij de bank parkeren levert niks op. Steek je dat geld in een goed verhuurbaar Fries motor- of zeiljacht, dan haal je een rendement tussen 3 en 10%. De score is afhankelijk van hoe je rekent en in welke mate je zelf een botenliefhebber bent. Een accountant kan ook becijferen dat het rendement nul is, maar dan ben je wel héél negatief bezig. 

Jachtbouwer en schipper Peter de Jong op de Waterraaf in aanbouw.

Investeren in een jacht dat bij een aantoonbaar goed presterende Friese verhuurder wordt ondergebracht, neemt ieder jaar toe. Het gaat goed in de jachtverhuur, vooral met de verhuur van custom built stalen motorjachten. Het aanbod in bruikbaar polyester is nog beperkt, maar er zitten nieuwe waterverpaatsers aan te komen, zoals van de Woudsender werf Aquatech Idustries, eigenaar van de merken Maril, Antaris en Makma. Verder is Delphia-verkoper Tornado Sailing in Makkum actief op het vlak van polyester motorjachten voor de verhuur.

Schipper Peter de Jong uit Uitwellingerga bij Sneek ontdekte al tijdig dat investeren in huurboten loont. Hij, nu 49, leerde het kunstje van zijn vader Jan de Jong van jachtverhuur en –werf Broeresloot naast watersportbedrijvenpark ’t Ges in Sneek, daar waar nu de vakantieboerderij met jachthaven van Monique Feenstra gevestigd is. Jan de Jong overleed in 2016 op 69-jarige leeftijd. Zoon Peter knapte in de loop der jaren heel wat kruisers met hem op en bouwde met zijn vader de Duet-lijn uit, waarvan nu nummer 39 in de loods aan de Leijepoel in Uitwellingerga staat.

Lees meer Kleine jachtwerf in Uitwellingerga bouwt grote 12-persoons jachten voor de verhuur