Land- en golfhotel De IJsvogel Legemeer breidt uit met nieuw vergader- en partycentrum

Land- en golfhotel De IJsvogel Legemeer breidt uit met nieuw vergader- en partycentrum

Vertienvoudiging vergader- en dineercapaciteit in bossen Sint Nicolaasga

LEGEMEER/LANGWEER (NL) – Begin mei 2018 hebben de managers Ina Morsink en Bas Reurink het multifunctionele bijgebouw van landhotel De IJsvogel in Legemeer in gebruik gesteld. Het echt zeer landelijk gelegen hotel, één van de weinige in Friesland, ligt pal tegenover de grote golfbaan, midden in de bossen en weiden tussen Sint-Nicolaasga en het waterdorp Langweer.

Landhotel De IJsvogel in Legemeer (foto boven) en de nieuwbouw, een multifunctionele vergader- en feestaccommodatie (foto onder).

Het zeventien royale kamers en vier suites — met zicht op de horizon! — omvattende hotel en trouwlocatie van de heer Jelle Brouwer is verrijkt met een schitterende vergader- en feestaccommodatie. Daarin zijn ook een complete keuken en een bar ondergebracht, rijk aan licht en zicht. Via schuifdeuren kom je op een groot terras. Eenmaal daar sta je midden in groen Friesland. Door de uitbreiding met een tweede keuken en een zaal met de modernste audio- en videofaciliteiten kan het team van De IJsvogel party’s en meetings tot 150 personen aan. Door het bijplaatsen van een tent — er is ruimte genoeg in de tuin — kunnen er wel 300 personen aan tafel. Op het culinaire vlak heeft De IJsvogel, dat per 1 juli uit de Hampshire hotelgroep stapt, een heel goede naam. Van die reputatie kunnen voortaan dus veel meer mensen genieten. Chef de cuisine is Hilbrand Gils uit Sneek die hartstikke blij is met de capaciteitsuitbreiding. Hij beschikt nu over twee live-cooking keukens met alle toeters en bellen en zicht op de gasten tot op de terrassen. Bijzonder: het hotel heeft wellnessvoorzieningen als een buitenzwembad en een sauna, maar ook eigen e-bikes van het merk Stella in de verhuur. Maaike Dijkstra uit IJlst biedt er met sportvrouw Ina Morsink zogenaamde retreats aan, variërend van meditatiesessies, yin yoga en unieke stiltebelevingen, zoals wandelexpedities in de bossen van Sint-Nicolaasga.

Meer info:
www.landhoteldeijsvogel.nl
www.zinnenprikkelsenzo.nl (Maaike Dijkstra)

Leeuwarden European Capital of Culture 2018:
www.leeuwarden2018.info
www.2018arrangementen.nl
www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hotelmanager Ina Morsink.

Hotelmanager Bas Reurink.

Chef-kok Hilbrand Gils

Slideshow van Landhotel De IJsvogel in Legemeer met 45 foto’s van Friesland Holland Tourist Information & Travel Service