Levensgevaarlijke beesten in dierentuin van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Levensgevaarlijke beesten in dierentuin van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Duizenden mensen bezochten al tentoonstelling GIF

LEEUWARDEN (NL) – Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is een jaar lang een dierentuin, maar wat voor een! Tot en met 3 januari 2021 zijn er tijdens de tentoonstelling ‘GIF, oog in oog met levende giftige dieren’ heel veel levende giftige dieren te zien, zoals de pofadder, slangen, vogelspinnen, schorpioenen, kikkers en de reuzenduizendpoot. De ene tijdelijke bewoner van het museum is nog giftiger dan de ander.

Campagnebeeld van de tentoonstelling GIF.

Inmiddels hebben al ruim 12.000 mensen, ook heel veel uit België en Duitsland, zich verwonderd over de kleurrijke beesten. Ook kinderen zijn heel enthousiast. Op het educatieve vlak geniet het Friese museum internationaal een heel goede reputatie. In de voorjaarsvakantie stonden jong en oud in een lange rij voor de kassa, maar nu kun je zonder oponthoud naar binnen. Public relations manager Ellen Roetman van het populaire Friese museum: “Het is één van onze grootste en meest spectaculaire tentoonstellingen in ons 97-jarig bestaan.”
Voor GIF werkt het Natuurmuseum samen met Naturalis Biodiversity Center, Leiden in Leiden en het Spaanse bedrijf Grupo Atrox die de dieren en hun verzorger ter beschikking stelt.

Lees meer Levensgevaarlijke beesten in dierentuin van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden