Met kinderen in elektrische bakfiets langs de Friese Elfsteden!

Met kinderen in elektrische bakfiets langs de Friese Elfsteden!

Makki Load: innovatieve cargo e-bike van Gazelle met grote actieradius

WOLVEGA (NL) – Naar aanleiding van de introductie door de Nederlandse fietsfabrikant Gazelle van een innovatieve elektrische bakfiets met de actieradius van een normale e-bike (75 tot 100 km in de eerste ondersteuningsstand en 50 tot 65 km in de tweede) onderzoekt de in fietsvakanties gespecialiseerde reisorganisatie Friesland Holland Travel Service de inzet van een luxe cargo e-bike op de Elfstedenroute. Steeds vaker vragen ouders en opa’s en oma’s of het fietsen van de Elfstedentocht, of een deel daarvan, met kleine kinderen goed te doen is, bijvoorbeeld met een kidcar achter de fiets. Alles is te doen, maar bij minder mooi weer en wind tegen schiet het niet op met een wagentje achter de fiets. En kleine e-bikes voor kinderen zijn nauwelijks verkrijgbaar of peperduur. De Makki Load van Gazelle zou wel eens het ideale vervoermiddel kunnen zijn voor ouders die met kleine kinderen Friesland willen verkennen.

Gazelle’s Makki Load kan 250 kg aan lading meenemen en biedt gemiddeld 50 tot 100 km trapondersteuning, afhankelijk van de belading en de weers- en wegomstandigheden. De actieradius is ruim voldoende voor een van-hotel-naar-hotel Elfsteden-fietsvakantie met bagageservice van Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân.

Elektrische bakfietsen zijn op dit moment een grote trend in de lage landen. Ouders en opa’s en oma’s zetten deze fietsen steeds vaker in voor het vervoer van meerdere kinderen tegelijk. Met de Makki Load haakt Gazelle in op de populariteit hiervan. Deze e-bakfiets is ontwikkeld na uitgebreid consumentenonderzoek.

Uit ervaring
Gazelle trok op met diverse gezinnen in Amsterdam en Eindhoven die reeds gebruikmaken van een bakfiets. Productontwikkelaars fietsten mee naar onder meer kinderdagverblijven, scholen en winkelcentra. Zo kwamen zij erachter waar ouders en kinderen tegenaan lopen bij bestaande bakfietsen op de markt. En ook wat zij wel of juist niet belangrijk vinden op en aan een bakfiets. De uitvoerige terugkoppeling maakte duidelijk dat gezinnen waarde hechten aan met name vier belangrijke aspecten: veiligheid, comfort, design en robuustheid. Dit zijn uitgangspunten geworden voor de ontwikkeling van de Makki Load.

Veilige bak
De ruime bak biedt voldoende plek voor het vervoer van meerdere kinderen. De adapters voor een autostoel en kinderzitje en de opberglade zorgen ervoor dat alles en iedereen mee kan. Het maximaal belastbare gewicht is 250 kilo. Dankzij de hoge rand is het onmogelijk dat kinderen er onderweg uit vallen. Links en rechts zitten uitsparingen waardoor kinderen eenvoudig zelf in en uit kunnen stappen.

Op twee poten
De Makki Load, met een strakke belijning, is comfortabel in gebruik. De bestuurder zit recht op het zadel en neemt dus een comfortabele zithouding aan. Ook de geveerde voorvork draagt bij aan een prettige rijervaring. Voor en na de rit staat de Makki Load op een robuuste, dubbele pootstandaard. Het is daarmee bij het in- en uitstappen van de kinderen niet nodig om de bakfiets vast te houden om omvallen te voorkomen. Als de kinderen eenmaal in de bak zitten en de rit kan beginnen is de standaard met kickstand er met een simpele voetbeweging af te halen.

Bosch Performance
De Makki Load is uitgerust met hoogwaardige onderdelen, waaronder de Bosch Performance Line (koppel: 65 Nm). Deze middenmotor zit ook op de duurdere e-bikes. Daarmee gaat de bakfiets soepel over de grachten in de Friese Elfsteden en tegen viaducten en bruggen op, ook als de bak met meerdere kinderen en dus een groter gewicht is beladen.
Met de hydraulische schijfremmen komt de Makki Load indien nodig snel tot stilstand. De onderhoudsarme riemaandrijving maakt het smeren van een ketting overbodig. De regenhuif en afdekhoes bieden bescherming bij regen.

Anti diefstal
Een speciale uitvoering is de Makki Load Connect. Deze is via de Gazelle Connect-app verbonden met het internet en dat geeft voordelen op het gebied van veiligheid en fietsplezier. Bovenal opent dit mogelijkheden om diefstal te voorkomen. Met behulp van de app kunnen eigenaren de ingebouwde startonderbreker – uniek in de fietsbranche – activeren. Op dat moment stopt de elektrische trapondersteuning en hebben dieven niets meer aan de Makki Load Connect. Gaan dieven desondanks met de bakfiets aan de haal, dan is er alsnog een manier om dieven te dwarsbomen. De Makki Connect beschikt namelijk over een ingebouwde chip die een GPS-signaal uitzendt. Via de Gazelle Connect-app is de Makki Load Connect te volgen. Dat maakt de opsporing vele malen gemakkelijker.

Prijzen
De Makki Load (standaard) heeft een consumentenadviesprijs van 4.799 euro (inclusief 400 wh accu).
De Makki Load Connect (anti-diefstal-uitvoering) heeft een consumentenadviesprijs van 4.999 euro (inclusief 400 wh accu).

Meer info:
www.gazelle.nl/makki-load

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Gazelle’s Makki Load kan 250 kg aan lading meenemen en biedt gemiddeld 50 tot 100 km trapondersteuning, afhankelijk van de belading en de weers- en wegomstandigheden. De actieradius is ruim voldoende voor een van-hotel-naar-hotel Elfsteden-fietsvakantie met bagageservice van Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân.

De Makki Load van Gazelle, een elk-weer-transporter.

De Makki Load van Gazelle heeft een extra sterke tweepootstandaard zodat de elektrische bakfiets stabiel kan worden geparkeerd of stilgezet voor het laten in- en uitstappen van de jonge passagiers.