Mienskip nu verkijgbaar als elektrische doe-het-zelf-boot

Mienskip nu verkijgbaar als elektrische doe-het-zelf-boot

Publicatiedatum: 6 april 2016 – Reporter: Albert Hendriks

Jannewietske de Vries’ handelsmerk op CH 2018 promosloep

MienSkip, een sloep van Vripack in Sneek, ook createur van super yachts voor Trump & Co.

MienSkip, een sloep van Vripack in Sneek, ook createur van super yachts voor Trump & Co.

HEEG (NL) – De Friese Stichting Elektrisch Varen (SEFF) organiseert op 23 april 2016 een informatiebijeenkomst over het MienSkip project dat in februari 2016 op Boot Holland werd gelanceerd. MienSkip is een elektrisch aangedreven motorboot, maar ook een uniek project van samen bouwen en duurzaam varen. Op de bijeenkomst wordt hierover voorlichting gegeven door bouwers, ontwerpers en leveranciers. Ook zijn de eerste twee boten in aanbouw te zien.

‘Mien skip’ is Fries voor ‘mijn schip’. Het SEFF-schip is een elektrisch aangedreven motorboot van 6,50 m, ontworpen door Vripack jachtontwerpers in Sneek. Bijzonder is dat dit ontwerp gebouwd kan worden in alle materialen: aluminium, staal, hout en kunststof. Het ontwerp is voor iedereen beschikbaar in de vorm van een bouwpakket, dat via moderne snij- en freesmethoden exact op maat geleverd wordt. Daardoor is het voor iedereen, professional of amateur, gemakkelijk en met goed resultaat te bouwen, tegen heel bescheiden kosten, aldus de SEFF.
Mienskip is ook Fries voor gemeenschap, samen doen, alle schouders eronder. Dat is het thema van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Voor de SEFF betekent het samen een boot bouwen. “De gemeenschappen die dat kunnen doen zijn velerlei: vrienden, collega’s van een bedrijf, leden van een watersportvereniging, bewoners van dezelfde buurt, studenten.”

Nummer 1 en 2 in aanbouw
De eerste 2 MienSkippen worden al gebouwd. Een aluminium versie door studenten van ROC Friese Poort in Sneek, de ander door Watersportonderneming Twee Provinciën (Yachtcharter Leeuwarden van Sytze Kooi) in Leeuwarden. Beide ‘sloepen’ zijn te bekijken op de informatiebijeenkomst op 23 april om 13.30 u. bij De Stille Boot, It Bûtlân 9 in Heeg. Daar vindt op dat moment de Elektrisch Varen Show plaats, een onderdeel van Bootboulevard Heeg, waar 15 bedrijven aan meedoen.

Meer informatie over Leeuwarden 2018 en de promoboot:
www.leeuwarden2018.info
www.mien-skip.nl
www.mienskip.com
www.vripack.com

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief