Motorboot Sneek gaat door met 400 jachten!

Motorboot Sneek gaat door met 400 jachten!

5, 6 en 7 november 2021 van 10.00 tot 17.00 uur

SNEEK (NL) – Na bijna twee jaar stilstand door de coronapandemie wordt de internationale indoor en outdoor bootshow Motorboot Sneek weer opgetuigd. Dit meldt Pieter Bosma, manager van De Valk Yacht Brokers in Sneek, met honderd zeer luxe gebruikte plezierjachten één van de twintig deelnemers aan de najaarsshow die vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november 2021 wordt gehouden op watersportbedrijvenpark ’t Ges en op het terrein van Aquanaut Yachting aan de Selfhelpweg. Hij, Bosma, is voorzitter van de organiserende club Sneker werven. In totaal worden meer dan 400 jachten getoond, nieuw en tweedehands. Veertien jachtwerven, die meerdere binnen- en buitenlandse botenbouwers vertegenwoordigen, doen mee. Verder is er een tiental toeleveranciers en zijn er verkopers van scheepsaccessoires. Naast De Valk is Beaufort van Jelle Eveleens een grote aanbieder van gebruikte jachten en wel in de jachthaven van Aquanaut Yachting van Fimme Folmer.

Het op het watersportbedrijvenpark ’t Ges gebouwde motorjacht Kalista, een Argos-Line 1250 van Veldman Yacht Charters aan de Zwolsmanweg in Sneek, passeert de 17-de eeuwse Waterpoort van Sneek. Foto: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.

Er gelden strenge coronaregels, aldus Bosma: anderhalve meter afstand houden, mondkapjes dragen waar gewenst en looprichtingen volgen. “Motorboot Sneek is geen evenement, maar eigenlijk een open huis van werven in Sneek en gastbedrijven van elders met uitsluitend geïnteresseerde potentiële kopers.”

Jachtverhuurders
Er zijn ook twee grote jachtverhuurbedrijven van de partij: Aquanaut Yachtcharter met Aquanaut motorjachten en Sanzi Yachtcharter van Sandra Zipp-Reineman met motorjachten van Yvonne Linssen uit Maasbracht. Mevrouw Zipp heeft zeven nieuwe pleziervaartuigen aan haar nu 17 boten tellende vloot toegevoegd. De zeven nieuwelingen worden zaterdag collectief gedoopt in aanwezigheid van de eigenaren die hun boten in het verhuurprogramma (koop en verhuur) van Linssen en Sanzi ondergebracht hebben. Ook de directie van Linssen is van de partij. Eerder dit jaar nam Sanzi Yachtcharter ook al twee nieuwe Linssens in de vaart. “Ondanks corona werd 2021 een topjaar, net als voor vele andere Friese jachtverhuurders,” aldus mevrouw Zipp die nauw contact heeft met collega’s in de buurt.”Ook 2020  eindigde uiteindelijk naar tevredenheid. Meer Nederlanders dan gewoonlijk hebben in de afgelopen twee jaar voor het eerst ontdekt hoe mooi varen is en ook hoe prachtig de provincies Friesland en Overijssel zijn. Je ziet aan de boekingen voor 2022 dat ze weer terugkomen. Een luxe jacht wordt meer en meer gezien als een alternatief voor een vakantievilla met het voordeel dat je een boot op meerdere gewenste toplocaties kunt afmeren. Zo heeft corona ook nog positieve kanten.”

Meer info:
www.motorbootsneek.nl

Overnachten in Sneek:
www.amicitiahotel.nl
www.stadsherbergsneek.nl
www.logement3b.nl
www.vakantieboerderijsneek.nl

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Een kijkje in de overdekte jachthaven van de jachtmakelaardij De Valk Yacht Brokers aan de Zwolsmanweg op ’t Ges in Sneek. Foto: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.

Motorjachten van Aquanaut Yachting aan de Selfhelpweg in Sneek. De werf is naast ’t Ges het tweede expositieterrein van Motorboot Sneek met onder andere jachtmakelaardij Beaufort van Jelle Eveleens. Foto’s: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.

Sandra Zipp-Reineman van Sanzi Yacht Charter aan de Zwolsmanweg op ’t Ges in Sneek bereidt zich voor op de gezamenlijke doop van zeven nieuwe Linssen-jachten die in haar vloot opgenomen worden. De jachten zijn van investeerders die hun overtollige geld in motorjachten steken om via de verhuur er het nodige rendement mee te scoren, wat bijvoorbeeld met sparen niet lukt. Er zijn meerdere Friese verhuurbedrijven die jachten van derden in de vaart hebben, zoals bijvoorbeeld Zijda Yachting van Klaas en Bernard Zijda in Sneek en Tornado Sailing van Jurre-Jan Muurling in Makkum. Foto’s: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.