Haring van Poiesz en Jumbo niet te .........

Net te frette

Publicatiedatum: 7 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

 

AD Haringtest 2009 Friesland:

Haring van Poiesz en Jumbo niet te ………

Tip van Frysk Nijs: Naar Doede!

 

LEEUWARDEN (NL) – Als je de haringtesters van het AD mag geloven dan kun je maar beter geen Hollandse Nieuwe kopen bij de Poiesz aan de Wilgenstraat in Leeuwarden en de Jumbo aan de Jister Heerenveen. De momentopname pakte helemaal verkeerd uit voor de twee grootwinkelbedrijven die in Friesland overigens dikke concurrenten zijn.

Nu is het niet zo dat elke supermarkt slecht uit de bus kwam in de strijd met visspeciaalzaken. Albert Heijn aan de Hammarskjoldhof in Utrecht bijvoorbeeld scoorde een dikke voldoende.

De hel
Over de haring van de Poiesz supermarkt, lager dan laag genoteerd in de rubriek ‘oneetbaar/bedorven’ zeggen de keurmeesters: “Binnenzijde kleurt grauw, geel, bruin en roze. Stinkt als de hel. Verbazingwekkend dat Poiesz dit in het schap wil hebben.” Over Jumbo, in dezelfde rubriek ondergebracht, ongeveer dezelfde taal: “Chemisch bedorven. Binnenzijde ziet crème, cyclaam en bruin. Absoluut ongeschikt voor menselijke consumptie. Brrrr.”

De hemel
Als de grootgrutters Poiesz, hoofdkantoor Sneek, en Jumbo, hoofdkantoor Veghel, er niks van bakken, waar moet je dan wel zijn? Doede Bleeker in Stavoren dachten we zo. Die kan behalve goed fileren ook ook nog aardig zingen.


Elisa Broer uit Heerenveen, bracht 25 april 2009 een bezoek aan Vishandel Doede Bleeker. “Ik herken u van een foto in De Telegraaf,” zei de vrolijke visboer toen hij Elisa in de straat zag. Hij bood haar een harinkje aan, maar daar bedankte het tulpenmeisje voor: “Ik houd niet van vis.” Van stoere kerels die ook nog kunnen zingen houdt ze wel, reden waarom ze best met de bekende Fries op de foto wilde, in en voor de zaak.
Klik op foto voor vergroting