Orchideeënhoeve opent zwevende bloementuin naar Japans voorbeeld

Orchideeënhoeve opent zwevende bloementuin naar Japans voorbeeld

Publicatiedatum: 24 augustus 2016 – Reporter: Albert Hendriks

Florissant Friesland

Orchideeënhoeve opent zwevende bloementuin naar Japans voorbeeld

LUTTELGEEST (NL) – Op 15 oktober 2016 opent de geheel overdekte Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (250.000 bezoekers per jaar) een gloednieuwe flora-ervaring: een ‘zwevende’ bloementuin. In deze nieuwe topattractie wordt de bezoeker meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld waarin duizenden kleurrijke bloeiers een oneindige wolk vormen. Het unieke concept is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

De Orchideeen Hoeve breidt park uit met zwevende bloementuin

De nieuwe zwevende bloementuin.

De broers Thomas en Jeroen Maarssen, eigenaren van het tropische park, kijken uit naar de opening: “De reis door onze thematuinen wordt uitgebreid met een zomerse bestemming waar het heerlijk vertoeven is. Meer dan tweeduizend fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtige liesjes zweven in de kersverse tuin boven je hoofd. Spiegelwanden lijken de bloemenparade oneindig te maken en idyllische prieeltjes nodigen je uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon tot je te nemen.”

Japan
Het dagje uit in Flevoland liet zich inspireren door de ‘Hanami Matsuri’, het wereldberoemde kersenbloesemfeest in Japan. De broers Maarssen reisden in 2012 af naar Japan en raakten meteen aan het brainstormen toen ze het natuurspektakel binnenstapten. “De Sakura (de kersenbomen) vormen een belangrijke traditie in de Japanse cultuur en zijn een enorme toeristentrekker. Zodra de bloesems aan de bomen verschijnen staan duizenden mensen uit binnen- en buitenland in de rij om samen met familie en vrienden het ontwaken van de natuur te vieren onder een zee van ontelbare bloesems. Een bijzonder schouwspel”, leggen gebroeders Maarssen uit.

Enorme serre
Voor het bloemenspektakel is een nieuwe serre aangelegd van tweeduizend vierkante meter en zeven meter hoog. Hoewel de Orchideeën Hoeve het concept in een mediterraans jasje heeft gestoken, voert de Japanse traditie de boventoon. Thomas Jacobus Maarssen: “Wij hopen dat onze bezoekers net als de Japanners gaan plaatsnemen onder de bloemenpracht. De tuin is dan ook rijk aan gezellige zitjes waar je eindeloos kunt genieten van de bloemrijke vergezichten. En wie ondertussen zin krijgt in iets lekkers, kan bij bistro ‘De Sakura’ genieten van zomerse heerlijkheden.”

Meer informatie over De Orchideeën Hoeve en andere tuinen:
www.orchideeenhoeve.nl
www.florissantfriesland.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief