Restaurant Logement De Hinde in Hindeloopen verrast de gast op unieke locatie

Restaurant Logement De Hinde in Hindeloopen verrast de gast op unieke locatie

Frisian Hotel of the Year 2020

HINDELOOPEN (NL) – Friesland verrast je elke dag. De verscheidenheid is groter dan waar ook: weideland en vaarwater, bossen en heidevelden, natte natuur en droge cultuur, grote bedrijvigheid en absolute stilte, verlichte steden en pikdonkere buurtschappen.

Ook op het gebied van logeren kan Friesland verrassend zijn, tenzij je kiest voor onderdak bij een grote hotelketen. Als je vakantie een ontdekkinsgreis vol unieke en authentieke belevenissen moet zijn, dan ben je bij het bureau voor toerisme Friesland Holland aan het goede adres. Dat zoekt en vindt het verschil en brengt dat in beeld door middel van reportages. Eigen journalistieke verkenningen (Fries Nieuws), toevallige ontmoetingen en tips van gasten van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service liggen hieraan ten grondslag.

De verrassing
De verrassing van het jaar in 2019 op het gebied van logeren in Friesland is Logement Restaurant De Hinde in Hindeloopen. Het krijgt daarom van Friesland Holland in de categorie Hotels de titel ‘Frisian Hotel of the Year 2020’. Dit is ook voor Bea en Harmen Ligthart, sinds 2002 de eigenaren van het horecabedrijf aan de haven, tot het moment dat ze dit voor het eerst lezen, een verrassing. Niemand wordt vooraf geïnformeerd. Onderstaande foto’s werden 14 juni 2019 gemaakt door Albert Hendriks, redacteur van Fries Nieuws, in het kader van “een gewone reportage.”

Proef Friesland
Sinds juni 2017 kan men overnachten bij De Hinde en wel op de verdieping. Die werd in 2016 en 2017 ingrijpend gerenoveerd en opgewaardeerd. Er verrezen twee moderne, goed toegankelijke, luxe en ruime kamers met Hindelooper accenten (schilderwerk van Roosje) en een prachtig uitzicht op het oude sluisje, de jachthavens en het IJsselmeer. Wie er verblijft, ontbijt en dineert beneden. Daar voeren producten en gerechten uit de streek de boventoon. Dat heeft de redactie van Fries Nieuws gecheckt, want niet zelden wordt de consument op het vlak van streekproducten voor de gek gehouden. Bij De Hinde mochten we in de keuken en in de voorraadruimte kijken.

Kwaliteit heeft een prijs. Een nacht half pension (overnachting, ontbijt, driegangen dagmenu) in Restaurant Logement De Hinde komt op €115,50 per persoon bij twee personen op de kamer, exclusief toeristenbelasting van de gemeente Súdwest-Fryslân, €1,25 per persoon. Voor logies met ontbijt betaal je een kamerprijs van €155,-.  De prijs van een driegangen dagmenu in het bij Fryslân Culinair aangesloten restaurant leunt tegen de €40,-. Stap op de fiets, pak de boot of auto; laat je ook verrassen in Hylpen!

Meer info:
www.dehinde.nl
www.elfstedenroute.nl
www.roosjehindeloopen.com
www.fryslanculinair.nl

Friesland-vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganistatie/

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Restaurant Logement De Hinde aan de haven van Hindeloopen is Fries hotel van het jaar 2020.

Mede-eigenaar Bea Lighthart op het terras van De Hinde.

Chef-kok en mede-eigenaar Harmen Ligthart.

Frisian Hotel of the Year 2020: Restaurant Logement De Hinde.