Sloepverhuur Hotel Galamadammen breidt vloot uit met acht nieuwe sloepen

Sloepverhuur Hotel Galamadammen breidt vloot uit met acht nieuwe sloepen

Twee verhuurlocaties: Galamadammen en Marina Stavoren Binnenhaven

KOUDUM (NL) – Piet Bosman, taxiondernemer en al tien jaar verhuurder van sloepen vanuit de haven van het als gevolg van een faillissement gesloten hotel Galamadammen in Koudum, breidt zijn vloot uit naar 16 sloepen. Hij kocht er vier Waterspoor 707’s, twee Antaris Fifty5’s en twee Lemar toerboten bij. Ondanks de sluiting van het hotel en het restaurant met terras aan de Morra sinds 19 mei 2020 bleef de vraag naar een huursloep met Galamadammen als vertrekpunt groot, licht Bosman toe. De haven gaat volgens de woordvoerder van de eigenaar van het onroerend goed, Galamadammen Steengoed BV in Den Haag, Egbert Steenbergen, 1 april 2021 officieel weer open.

Het horecagebeuren van hotel-restaurant-jachthavens Galamadammen in Koudum ligt sinds het faillissement in mei vorig jaar volkomen stil, maar de sloepverhuur door Piet Bosman uit Rijs ging en gaat gewoon door. De taxiondernemer breidt zijn vloot zelfs uit met acht vaartuigen, zo groot is de vraag naar open toerboten in het Friese merengebied, waar zich veel bungalowparken, hotels en campings met all-weather glamptenten bevinden.

Door het plotseling mooie weer in februari 2021 verhuurde Bosman toen al veel sloepen, evenals bijvoorbeeld Ulbe Postma van sloepverhuur De Âlde Feanen in Earnewâld deed. Net als daar bevinden zich ook in de zuidwesthoek van Friesland veel vakantiehuisjes en glamptenten die in coronatijd erg in trek zijn bij randstedelingen en inwoners van de zuidelijke provincies. De huurders willen bij mooi weer allemaal de Friese meren op, ontdekte Bosman. En dat kan ook, wat er is ruimte genoeg. Hij heeft er daarom nog een tweede verhuurlocatie bij genomen en wel Marina Stavoren Binnenhaven van Skips Maritiem van de familie De Vries. In de Elfsteden- en Hanzestad komen drie sloepen te liggen.

Waterspoor 707
De voorheen in Koudum en nu in Polen gebouwde Waterspoor 707 is een achtpersoons polyester tendersloep van ruim zeven meter, heeft een breedte van 2,50 meter en een diepgang van 55 cm. Bosman kocht vier van deze boten bij Prins Watersport in Nijkerk, de firma die enkele jaren geleden de Koudumer werf van Willem Folkerts (de oprichter van Maril sloepen) en Hessel Fekkes overnam. De productie werd naar Polen overgeheveld. Naast deze sloepen kocht Bosman nog een paar toerboten van het merk Lemar.

Antaris Fifty5
De door hem aangeschafte twee Antarissen Fifty5 zijn wel een Fries product wel van de sloepenwerf Aquatec Industries van Klaas Schiphof in Woudsend. Daar worden ook de Maril en Makma sloepen gebouwd en sinds kort ook motorjachten, de Antaris X. De bijna zes meter lange Fifty5 is de kleinste in de Antaris reeks, maar ook de handigste en het meest geschikt voor de Elfstedenroute als je echt het spoor van de schaatsers wilt volgen. Ook deze boot biedt plaats aan acht personen en heeft een breedte van 2,50 meter. Hij steekt 10 centimeter dieper dan de grotere Waterspoor: 60 cm. De doorvaarthoogte, ook wel kruiplijnhoogte genoemd, bedraagt een meter en dat zal bij de Waterspoor 707 iets hoger zijn. Al met al kunnen de Waterspoor en Antaris met een neergelaten cabriokap onder de meeste lage bruggen door.

Meer info:
www.sloepverhuurhotelgalamadammen.nl
www.antarisboats.com/sloep/antaris-fifty5/ (Antaris Fifty5)
www.prinswatersport.nl/sloep-tender-boot/waterspoor-707/#motoren-bijbehorende-techniek (Waterspoor 707)
www.facebook.com/Elfstedentocht-met-sloep-  (8-daags Elfsteden-sloeparrangement)
www.frieslandtravel.com (meerdaagse sloepvakanties)
www.marinastavoren.nl/marina-stavoren/

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Nieuw in de vloot van Piet Bosman’s Sloepverhuur Hotel Galamadammen, de Antaris Fifty5 sloepen. Deze zijn uitermate geschikt voor de vaart door Gaasterland, via de Luts, en de Elfstedenroute. Rondom Galamadammen bevinden zich zeven van de elf Friese steden.