Jonge hoteliers maken het Eurohotel in Leeuwarden héél eigentijds

Jonge hoteliers maken het Eurohotel in Leeuwarden héél eigentijds

Friese hotels investeren in beleving (5)

LEEUWARDEN (NL) – Friese hotels bereiden zich voor op een druk vakantieseizoen. Er worden nu veel vakanties geboekt bij Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân. In de periode van coronastilte voor de storm hebben veel hoteliers hun zaken opgeknapt, kamers bijgebouwd en grotere fietsenbergingen gecreëerd. Omdat er lange tijd niet veel gasten waren, konden de verbouwingen en opknapbeurten van kamers zó gepland worden, dat de klanten geen last van de werkzaamheden hadden. Sommigen zijn nog druk bezig, zoals Jessanne Boersma (bedrijfsleidster) en Jochem Van Der Schoot, eigenaar van het Eurohotel in Leeuwarden. Van der Schoot heeft ook Amicitia Hotel Sneek in handen.

Jessanne Boersma en Jochem van der Schoot beleven veel plezier aan de stappen die ze zetten om van het Eurohotel aan het Europaplein in Leeuwarden een heel huiselijk, maar tegelijk een modern en vooruitstrevend gemanaged horecabedrijf te maken.

Het duo pakt het radicaal aan, vooral op de eerste en tweede verdieping van het 45 kamers en twee appartementen tellende cityhotel. De 24 vertrekken worden helemaal gestript tot de kale betonvloer in beeld komt, waarna schilders, vloerenleggers en inrichters aan de slag gaan. Al ligt het hotel aan een verkeersplein, in de kamers hoor je geen storende geluiden. Dat komt niet alleen door de isolatie van de kamers, maar ook door de herinrichting van het plein. Als je je van het verkeer afwendt, tref je veel gezelligheid en een aangename huiselijke sfeer aan in het flatgebouw. Het restaurant WKNDS heeft een nieuwe pvc-vloer met parketlook en de aankleding is verder verfraaid met aanlokkelijke toeters en bellen, zoals een wijnrek met nieuwe spannende wijnen. Nauwelijks zichtbaar, maar hij is er wel: een ioniserende TNO-goedgekeurde luchtreiniger die corona-aerosolen om zeep helpt.

Primeur: guest key
Ook virusveilig én handig is de nieuwe toegangsprocedure voor de hotelkamers. Als gast krijg je bij de receptie een WhatsAppje op je smartphone met een link naar GuestKey. Daarmee kun je de deur van je kamer open ‘swipen’, maar ook allerlei nuttige informatie over het hotel en de omgeving binnenhalen en bestellingen bij de receptie en de keuken doen. Het Eurohotel is, zover bekend, het eerste hotel in Noord-Nederland dat met GuestKey werkt. Guest Key is een product van de Hotek Hospitality Group in het West-Brabantse Etten-Leur.

Jochem van der Schoot: “GuestKey is een volledig cloud hosted platform waarmee je altijd in staat bent om direct te communiceren met je gast. Het is eenvoudig om real time wijzigingen in de web-app aan te brengen, bijvoorbeeld om nieuwe promoties of belangrijke berichten te uploaden. Maar ook alles om de ontvanger goed te informeren. Tevens biedt GuestKey een uitstekende mogelijkheid om sales te genereren, rechtstreeks via de app interface.”

Wie geen smartphone heeft, of niet overweg kan met digitale informatie op de handy, die krijgt een conventionele keycard. Mechanische sleutels hebben ze in het Eurohotel niet meer.

Wellness
Niet alleen de helft van de kamers onderging een metamorfose, ook de lounge en de vergader- en feestzaal op de begane grond en alle gangen en andere toegangsruimtes werden flink gepimpt. Verder werden de sauna en de stoomcabine opgeknapt en werd een nieuwe zonnebank geplaatst: wellness voor vermoeide werkers en vakantiegangers. Die kunnen straks ook heerlijk buiten zitten op het nieuwe terras dat van hippe, maar effectieve windschermen wordt voorzien.

Meer info:
www.eurohotel.nl

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Gastheer Jochem van der Schoot toont de ioniserende luchtreiniger die corona-aerosolen en andere ongerechtigheden uit de lucht filtert.

Virusveiliger dan mechanische sleutels en keycards, de Guest Key. Het Eurohotel in Leeuwarden is een van de eerste hotelbedrijven waarmee je ‘swipend’ de deur van je kamer opent. Bovendien biedt het systeem veel bestel- en reserveringsmogelijkheden en toeristische informatie over de Friese hoofdstad.

Wellness in the city: een vernieuwde sauna en een nieuwe zonnebank met bedrijfsleidster Jessanne Boersma.