Stand van jachtverzekeraar Kuiper is ‘international meeting point’ voor jachtbouwers en bootbezitters

Stand van jachtverzekeraar Kuiper is ‘international meeting point’ voor jachtbouwers en bootbezitters

Friezen op Boot Düsseldorf (1)

DÜSSELDORF (D) – In elke hal van ’s werelds grootste watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf (19-27 januari 2019), kom je Friese standhouders tegen. Sommige zakenlieden en hun medewerkers staan er al een halve eeuw, zoals de internationale jachtverzekeraar Kuiper uit Heerenveen. Heel veel havenbezitters, jachteigenaren, botenbouwers, jachtverhuurders en zeilvloten in Nederland en omringende landen doen zaken met dit kantoor.

Kuiper Verzekeringen uit Heerenveen heeft op Boot Düsseldorf een op jachtbouwers en -verhuurders en booteigenaren gerichte stand, op een strategische plek in hal 17, waar Nederlandse en Duitse jachtbouwers staan. Daar vond dinsdagavond 22 januari 2019, buiten de openingstijden van de beurs, de netwerkborrel plaats.

De vijftig kantoor- en buitendienstmedewerkers weten hoe de botenwereld in elkaar steekt, van de kiel tot het toplicht, van de receptie tot de helling. Eigenlijk logisch: het zijn immers Friezen. Ze hebben een sterke band met de klant en dan zo informeel mogelijk.

Win-win-feest
Om de vele Nederlandse exposanten op Boot — werven, toeleveranciers en belangenorganisaties — met elkander in contact te brengen, organiseert directeur Jacco Kuiper ieder jaar in hal 17, bij zijn stand, na sluitingstijd, een netwerkborrel. Dat gaat niet zomaar, want de hal met dure jachten en techniek moet langer verwarmd en bewaakt worden. Maar de verzekeringsman heeft goede connecties met de directie van Messe Düsseldorf. Hij krijgt speciale permissie en zelfs nog aardige ondersteuning, want Kuiper’s klanten zijn ook klanten van de beursorganisatie. Dus het Friese win-win-feest moet altijd doorgaan, ook als de heer Kuiper beslist geen Duitse hapjesmaker, maar “de beste cateraar van Nederland” wil. Dus geen Gerds Gulaschkanone of Königs Currywurst.

Vos Catering
Kuiper’s “Ausstellerabend” vond dit jaar dinsdagavond 22 januari plaats, tussen 18.00 en 21.00 uur. Zo’n 250 ondernemers en hun rechter- en linkerhanden kwamen af op de Friese ambachtelijke erwtensoep met roggebrood en spek, bjusterbaarlike bitterballen en andere hapjes van Froukje en Jan Vos, cateraars in Grou. Zij waren dinsdag ruim voor de monsterfiles — die ’s middags ontstonden door de sneeuwval — met een tiental medewerkers en drie wagens naar Düsseldorf gereden. Vanuit hun buiten in de sneeuw staande wagens richtten ze, bij sluiting van de beurs voor het publiek, in no time buffetten met hapjes en dranken in en bouwden een bar met biertapinstallatie. Een ieder was verbluft over de snelheid van de omtovering. De stand van de Heerenveense verzekeraar en de aangrenzende gangpaden waren in luttele minuten een groot en gezellig havencafé.

Meer info:
www.kuiperverzekeringen.nl
www.voscatering.nl
www.boot.de

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland dat 19 januari 2019 op Boot Düsseldorf is verschenen:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

V.l.n.r. Jacco Schipper en Jacco Kuiper, beiden van Kuiper Verzekeringen in Heerenveen, en Ody Randsdorp en Nicole Ottens van Fairwise Trade Consultants in Den Haag, de Nederlandse vertegenwoordiging van Messe Düsseldorf.

Hieronder een impressie van Kuiper’s netwerkborrel, de eerste van een serie over Friezen die in Düsseldorf, de hoofdstad van Nordrhein Westfalen, hun product en óók hun provincie onder de aandacht brengen van 250.000 bezoekers uit 100 landen.

Vos Catering uit Grou, ingehuurd voor Jacco Kuiper, mocht met speciale toestemming van de beursorganisatie, de hapjes en drankjes leveren. Op de foto’s één van de drie wagens en een aanhanger van Vos Catering naast hal 17 en Jan Vos, chef van de mobiele keuken.