Tornado Sailing in het Friese Makkum in zee met het Franse Jeanneau

Tornado Sailing in het Friese Makkum in zee met het Franse Jeanneau

15, 16 en 17 november proefvaren op het IJsselmeer met nieuwe zeiljachten

MAKKUM (NL) – De Makkumer zeil- en motorjachtenverhuurder Jurre Jan Muurling van Tornado Sailing heeft een deal gesloten met Jeanneau-importeur Arthur Van der Werff, de kapitein van Nautisch Kwartier in Stavoren.

Jurre Jan Muurling op de nieuwe Jeanneau Sun Odyssey 349, een breed, snel en zeer comfortabel zeiljacht. Hiermee kunt u 15, 16 en 17 november proefvaarten maken.

Muurling, die zich richt op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee (waarvoor hij zeiljachten heeft waarmee je veilig kunt droogvallen), gaat niet alleen Jeanneaus verhuren, maar ook verkopen. Het laatste gebeurt in het kader van een koop- en verhuurcontract met een investerende particulier die zijn jacht in de verhuurorganisatie van Tornado Sailing onderbrengt. Dit komt steeds vaker voor omdat het rendement op de investering in een populair huurjacht aanzienlijk groter is dan geld parkeren bij een bank en minder risicovol is dan beleggen via crowdfunding.
Het Friese charterbedrijf steekt van wal met drie modellen Jeanneau Sun Odyssey: 319 (9.80 x 3.46 x 1.85 m), 349 (10.34 x 3.44 x 1.98 m) en 389 (11.75 x 3.76 x 1.10 m). Hiermee komt de uit Delphia’s en Jeanneaus bestaande vloot op 15 schepen: twaalf zeiljachten en drie motorjachten. De 37-jarige ondernemer, die van jongs af aan in de watersport actief is, nam in 2012 Tornado Sailing in Makkum over. De onderneming is aangesloten bij Boat Charter Holland en Boat Charter Friesland.

Demoweekend
15, 16 en 17 november 2019 houdt Tornado Sailing open boot voor liefhebbers die alles willen weten van de nieuwste Jeanneaus, de 349 en de 410, en er ook een demonstratietocht mee willen maken op het IJsselmeer. En als dat niet lukt: Muurling is ook present op Boot Düsseldorf (18-26 jan. 2020), in hal 16, daar waar de megawerf SPBI SA uit het Franse Dompierre sur Yon een enorme stand heeft met Jeanneau, Beneteau, Lagoon en Prestige zeiljachten en catamarans. Het Poolse Delphia bevindt zich inmiddels ook onder de paraplu van de Franse investeringsmaatschappij.

Meer info:
www.tornadosailing.nl
www.friesnieuws.nl/arthur-van-der-werff-van-nautisch-kwartier-verwacht-gauw-meer-catamarans-op-fries-water/
www.jeanneau-zeiljachten.nl
www.boatcharterholland.nl
www.waterland.frl

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Fiets- en bootvakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Jurre Jan Muurling op de nieuwe Jeanneau Sun Odyssey 349, een breed, snel en zeer comfortabel zeiljacht. Hiermee kunt u 15, 16 en 17 november proefvaarten maken.

Muurling heeft ook drie luxe Delphia motorjachten in de verhuur.

Jachtwerf Tornado Sailing in Makkum, sinds 2012 in handen van Jurre Jan Muurling.