Varen en fietsen in Friesland: Megakaart met álle nieuwe Marrekrite ligplaatsen en fietsknooppunten

Varen en fietsen in Friesland: Megakaart met álle nieuwe Marrekrite ligplaatsen en fietsknooppunten

Boat Charter Friesland op Boot Düsseldorf 2020

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland zet een nieuwe naam in voor de bevordering van de bootverhuur in de provincie Fryslân: Boat Charter Friesland. De eerste zichtbare promotieactiviteiten zijn een stand in hal 14 op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling Boot in Düsseldorf (18-26 januari 2020) en een unieke megakaart van Friesland. Deze straks overal gratis verkrijgbare uitgave bevat bootverhuurders, álle gratis Marrekrite ligplaatsen in de natuur (steigers en boeien) en álle nieuwe fietsknoopunten van het recreatieschap.

De bootverhuur in Friesland groeit jaarlijks dankzij de komst van luxe all-season jachten, de hoge jaarlijkse lasten van een eigen boot, sterk verbeterde vaarwegen en sanitaire voorzieningen in jachthavens, veel meer aanlegmogelijkheden in de natuur en aansluiting van ligplaatsen op fietsknooppunten (Off the boat On the Bike).

“De kaart maakt varen en fietsen in Friesland leuker dan ooit,” zegt directeur Albert Hendriks. “Boat Charter Holland, ook van Friesland Holland, blijft voorlopig nog bestaan als website en gids, maar we gaan ons geheel toeleggen op de marketing van Friesland als de ideale vertrekbasis van motor- en zeiljachten, sloepen, traditionele zeilschepen en rondvaart- en partyschepen. Vandaar de aanpassing van de naam.”

Hoofdrol voor nieuws
Hendriks zegt veel succes te hebben met nieuws over Friese bedrijven, zowel op nieuws- en themasites als op social media. “Daarom wordt volgend voorjaar een nieuwe op nieuwtjes, events en reportages gebaseerde bootverhuursite gebouwd met solide en transparante verhuurbedrijven. Het gaat om ondernemingen waar je op basis van de geschiedenis en beschikbare actuele informatie vertrouwd een goede boot kunt huren. Onze nieuwsdienst geeft de bootzoeker inzicht en doorzicht door middel van het publiceren van innovaties, nieuwe investeringen en activiteiten van de verhuurbedrijven. In de Friese botensector, zowel bij de jachtbouwers als de verhuurders, is veel reuring. Door middel van nieuwsberichten houden we consumenten op de hoogte en kunnen ze geënthousiasmeerd worden. Vooral voor beginners is dit van groot belang. Gevorderden willen wel eens switchen of zelfs een jacht aanschaffen, dat dan soms ook in de verhuur gaat via het bootinvesteringsprogramma Holland Yacht Investment.”

Meer info:
www.boatcharterholland.nl
www.waterland.frl

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Fiets- en bootvakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief