Linda en Sandra verhuren en verkopen luxe jachten.

Twee Friezinnen hijsen in Duitsland mannen aan boord van jacht

Door Albert Hendriks, 25 januari 2024

Vrouwen als Linda Kroon en Sandra Reineman, Linssen jachtverhuurders en -verkopers in Sneek, bepalen de koers van mannen…..

DÜSSELDORF (D) – Het mooie van Boot Düsseldorf (20-28 januari 2024) is dat daar boven water komt dat vrouwen de roergangers van vooraanstaande watersport gerelateerde bedrijven in Nederland blijken te zijn. Echt pijnlijk voor mannen. Je ziet het aan hun voorhoofden: overnaads gerimpeld, de ene huidgang over de andere. Wel maritiem dus, maar dan heb je het ook zo’n beetje gehad. De managers zijn dames!

Neem nou Yvonne Linssen van Linssen Yachts aan de Maas in Maasbracht. Nergens zoveel stalen motorjachten in allerlei formaten, uitvoeringen en prijsklassen als in haar stand in de gigantisch grote hal 1. Een prachtige stand: een sfeervol terras omzoomd met klassiek gelijnde stoere boten. Gebouwd in Limburg, dat is nou weer jammer. En ook jammer is dat Limburgers op het vlak van het in serie custom built bouwen en verhuren (via een eigen jachtinvesteringsformule: de boot als beleggingsobject en verdienmodel) de Friezen ingehaald hebben. En dat met een rotgang.

Linda en Sandra verhuren en verkopen luxe jachten.

Linda Kroon (links) en moeder Sandra Reineman 24 januari 2024 in de stand van Linssen Yachts in hal 1 van Boot Düsseldorf. Foto: © Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Linssen Yachts en Linssen Boating Holidays kom je overal in Europa tegen. Waar een paar Friese charterbedrijven in hal 14 alles uit de kast moeten halen om geïnteresseerde huurders aan de balie te krijgen, lopen in hal 1 gevorderde en beginnende watersporters als melkvee naar de melkrobot die Linssen heet. Waarom? Heel simpel. Dáár liggen de jachten die je kunt kopen en huren. Dáár kun je het interieur, jouw vakantiehuis op het water zien. Dáár trek je jouw dwarse partner, meestal ook een vrouw, over de streep.

Twee stoere Friezinnen

En bij wie tekenen ze een huurcontract? Dat doen ze dan weer bij twee Friezinnen! Logisch, met carnaval voor de deur moet je een beetje uitkijken met Limburgers, dus geeft de werf daar, in Düsseldorf, Sandra Zipp-Reineman en haar 26-jarige dochter Linda Kroon alle ruimte.

Was Sandra tot begin dit jaar onder de naam Sanzi Yacht Charter vooral bezig met de verhuur van 22 Linssens aan de Zwolsmanweg in Sneek, sinds 1 januari heeft ze er een vette taak bij: het exclusieve dealerschap van Linssen motorjachten voor Noord-Nederland, inclusief Amsterdam en onderdorp Amstelveen, waar het geld tegen de kaden van de Amstel klotst. Het duo kent zijn pappenheimers, want Linda werkt — nu nog — bij de internationaal actieve accountants- en adviesorganisatie KPMG in Amsterdam en Sandra had er al een scheepslading klanten. Limburgers kunnen veel, maar zonder Friezen is het moeilijk roeien. Op Boot Düsseldorf scoorden moeder en dochter de eerste beursdagen al. En niet te zuinig! Sandra helpt enthousiaste Harderwijkers, die de stand bezochten, een gloednieuwe Linssen charterbasis optuigen. Daarvoor moet ze enkele investeerders in luxe jachten strikken, maar dat is haar wel toevertrouwd. De eersten hebben zich al gemeld; op de beurs werden al champagneflessen ontkurkt.

En Sneek? Die vestiging gaat Linda per 1 mei runnen. Zij is de derde generatie Reineman in de jachtverhuur. Haar opa Rudy en oma Nely Reineman waren een halve eeuw geleden pioniers in de luxe jachtverhuur. Alsof je als hoofdrolspeler naar de première van je eigen film ging, zo werd je in Uitwellingerga, later in Sneek, ontvangen. Nu gaat Linda ook lopers uitrollen, maar of die rood zijn is zeer de vraag. Zij bedenkt vast iets nieuws!

Meer info:

www.sanziyachtcharter.nl (Linssen jachtverhuur en –verkoop in Noord-Nederland)

www.linssenyachts.com

www.linssenboatingholidays.com

www.boot.de (grootste en meest veelzijdige indoor watersporttentoonstelling van Europa)

Meer foto’s:

www.facebook.com/friesnieuws

Sandra Kroon in stand van Linssen Yachts

Linda Kroon heeft er duidelijk zin in: een onderscheidende jachtverhuurder zijn. Foto: © Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Sandra Reineman verkoopt een luxe jacht op Boot 2024.

Het is de kracht van Linnssen Yachts en de kunst van Sandra Reineman: bootliefhebbers overhalen te investeren in een nieuw jacht voor de verhuur via Linssen Boating Holidays. Luxe jachten zijn al jaren een interessante belegging. Volgens kenners kan een boot in de verhuur een hoger rendement opleveren dan bijvoorbeeld een vakantiewoning, waarmee je aan de grond en vele verplichtingen vastgenageld zit. Foto: © Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Stand Linssen Yachts

Linssen Yachts is één van de weinige Nederlandse staaljachtbouwers die groots vertegenwoordigd is op Boot Düsseldorf. Foto: © Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Verhuurders aan boord van een Linssen motorjacht

Foto: © Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.