Linda en Sandra verhuren en verkopen luxe jachten.

Twee Friezinnen hijsen in Duitsland mannen aan boord van jacht

Door Albert Hendriks, 25 januari 2024

Vrouwen als Linda Kroon en Sandra Reineman, Linssen jachtverhuurders en -verkopers in Sneek, bepalen de koers van mannen…..

DÜSSELDORF (D) – Het mooie van Boot Düsseldorf (20-28 januari 2024) is dat daar boven water komt dat vrouwen de roergangers van vooraanstaande watersport gerelateerde bedrijven in Nederland blijken te zijn. Echt pijnlijk voor mannen. Je ziet het aan hun voorhoofden: overnaads gerimpeld, de ene huidgang over de andere. Wel maritiem dus, maar dan heb je het ook zo’n beetje gehad. De managers zijn dames!

Neem nou Yvonne Linssen van Linssen Yachts aan de Maas in Maasbracht. Nergens zoveel stalen motorjachten in allerlei formaten, uitvoeringen en prijsklassen als in haar stand in de gigantisch grote hal 1. Een prachtige stand: een sfeervol terras omzoomd met klassiek gelijnde stoere boten. Gebouwd in Limburg, dat is nou weer jammer. En ook jammer is dat Limburgers op het vlak van het in serie custom built bouwen en verhuren (via een eigen jachtinvesteringsformule: de boot als beleggingsobject en verdienmodel) de Friezen ingehaald hebben. En dat met een rotgang.

Linda en Sandra verhuren en verkopen luxe jachten.

Linda Kroon (links) en moeder Sandra Reineman 24 januari 2024 in de stand van Linssen Yachts in hal 1 van Boot Düsseldorf. Foto: © Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Linssen Yachts en Linssen Boating Holidays kom je overal in Europa tegen. Waar een paar Friese charterbedrijven in hal 14 alles uit de kast moeten halen om geïnteresseerde huurders aan de balie te krijgen, lopen in hal 1 gevorderde en beginnende watersporters als melkvee naar de melkrobot die Linssen heet. Waarom? Heel simpel. Dáár liggen de jachten die je kunt kopen en huren. Dáár kun je het interieur, jouw vakantiehuis op het water zien. Dáár trek je jouw dwarse partner, meestal ook een vrouw, over de streep.

Lees meer Twee Friezinnen hijsen in Duitsland mannen aan boord van jacht