Uit corona herrezen Boot Düsseldorf in 2023 weer als vanouds met veel innovaties, shows en try-outs

Uit corona herrezen Boot Düsseldorf in 2023 weer als vanouds met veel innovaties, shows en try-outs

Minder Friese bedrijven op megagrote watersportbeurs, maar ook nieuwkomers

Uit corona herrezen Boot Düsseldorf in 2023 weer als vanouds met veel innovaties, shows en try-outs

DÜSSELDORF (D) – Na twee jaar geen watersportbeurs in Düsseldorf vanwege corona (2021 en 2022) gaan 21 januari 2023 de poorten naar de grootste indoor watersporttentoonstelling van de wereld weer open. De show aan de Rijn, die ook voor Friesland van groot belang is qua verkoop en verhuur van jachten en vakantiehuizen aan het water, duurt tot en met 29 januari. De Duitse beursorganisatie, die in Nederland ondersteund wordt door Fairwise in Den Haag (Ody Randsdorp en Sophia Kartomo) heeft een uiterst vervelende periode achter de rug met afgelastingen op het laatste moment. Maar de herstart ziet er heel goed uit met de presentatie van nieuwe jachten en andere watersportartikelen uit de hele wereld en een hele reeks funopstellingen voor jong en oud.

Bastiaan Jousma (links) en zijn broer Louis op Boot 2020. Ze zijn met hun bedrijf Super Lauwersmeer Frisian Motor Boats, dat gevestigd is in Noardburgum, ook weer van de partij op Boot 2023 en wel in hal 1, standnummer B04. Foto’s Boot 2020: Albert Hendriks, Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân en reisorganisatie www.frieslandhollandtravel.nl

Er nemen dit jaar de helft minder Friese bedrijven deel aan boot Düsseldorf. Dat heeft voor een groot deel te maken met Covid-19 waardoor bedrijven, zoals vaste deelnemer en Friesland-plein organisator tot en met 2020, Friesland Holland in Wolvega, zich helemaal gericht hebben op het internet met nieuwe websites en meer gebruik maken van social media. Op een beurs folders en magazines verspreiden is voor Friesland Holland Travel Service verleden tijd. Directeur Albert Hendriks van de Friese reisorganisatie: “Daarentegen blijf ik van mening dat het presenteren van innovaties op een grote internationale tentoonstelling dé manier is om afnemers te vangen, gebruikers te boeien of om persoonlijke zakelijke contacten te leggen. Messe Düsseldorf is mijns inziens the place to be als je de waterwereld wilt veroveren.”

Lees meer Uit corona herrezen Boot Düsseldorf in 2023 weer als vanouds met veel innovaties, shows en try-outs