Unieke waterrecreatiegids van Friesland Holland gratis voor bezoekers Boot Düsseldorf 2019

Unieke waterrecreatiegids van Friesland Holland gratis voor bezoekers Boot Düsseldorf 2019

 Glossy over waterland van Friesland verschijnt ook in Tsjechische taal

WOLVEGA (NL) – Op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf (19-27 januari 2019), presenteert Friesland Holland in haar stand in hal 14 én in die van relaties in andere hallen een vijftalige glossy over waterrecreatie in Friesland. Het wordt een crossover van een reisgids en een atlas die boottoeristen, camperaars, kampeerders, surfers, kanoërs en sportvissers letterlijk en figuurlijk de weg wijst in het Friese waterland.Aan het boek wordt de domeinnaam waterland.frl gekoppeld.

De voorkant van de vijftalige gids over recreatie aan en op het water in de provincie Fryslân en aangrenzende aantrekkelijke streken

Ook de wijde omgeving van de provincie Fryslân wordt door middel van journalistieke reportages en routekaarten belicht, bijvoorbeeld Nationaal Park Weerribben-Wieden en Enkhuizen, de overkant van Hanzestad Stavoren aan het IJsselmeer. Het boek, waaraan journalist en Friesland Holland-directeur Albert Hendriks al een paar jaar werkt, gaat over per boot bereikbare bezienswaardigheden (o.a. speciale vaarroute voor gezinnen met kinderen), bijzondere restaurants en kroegen als het Sneker biercafé 3B, gezellige winkelcentra als Joure en Sneek, en supermarkten.

“Maar ook informatie van de provincie Fryslân met betrekking tot het varen (bruggen, sluizen, regels enz.) vind je erin. En aanwijzingen wat je moet en kunt doen bij pech onderweg. Uiteraard ook verhalen met veel foto’s en kaarten over Friese botenbouwers, jacht- en sloepverhuurders, jachtmakelaars, jachthavens, zeil- en vaaropleidingen en organisaties als de Marrekrite (ligplaatsen in de natuur). Alle onderwerpen worden net als in boek nr. 1, The best of Fryslân, in thematische hoofdstukken ondergebracht, steeds gecombineerd met kaarten en gouden tips.”

Tsjechische markt wordt snel belangrijker
De gids wordt vijftalig: Nederlands, Duits, Engels, Frans en Tsjechisch. Hendriks: “Laatstgenoemde taal is eraan toegevoegd omdat het aantal jachthuurders uit Tsjechië ieder jaar fors stijgt in Friesland. Tsjechië is een op West-Europa georiënteerd land dat snel welvarend is geworden met vooraanstaande industriële producten, zoals auto’s van de merken Skoda, Toyota, Peugeot en Citroën, e-bikes, metaalconstructies en velerlei glasproducten. Tsjechen blijken net als Duitsers en Zwitsers grote fans van het Friese waterland. Friesland Holland publiceerde al eerder een gids in het Tsjechisch. De mede-eigenaar van het Fries bureau voor toerisme, Jana Hendriks, belast met de dagelijkse leiding van de reisorganisatie, komt uit Praag en woont sinds 1979 in Friesland. Zij kan haar landgenoten in hun moedertaal van dienst zijn.

Mail Friesland Holland
Heeft u, uw bedrijf, attractie of organisatie ook iets met water? Mail dan Friesland Holland en dan bekijkt redacteur Albert Hendriks hoe hij u en de lezer van het boek van dienst kan zijn: info@frieslandholland.nl onder vermelding van ‘Waterland’.

Meer info:
www.waterland.frl
www.boot.de

Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas en kaart bestellen?
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Logo waterland.frl

Qua stijl en indeling komt de blauwe gids over waterrecreatie in de provincie Fryslân sterk overeen met de pas verschenen groene gids, nr. 1 ‘The best of Fryslân’.