Vlaamse machinehandelaar in hoog tempo langs Friese Elfsteden op Zwitserse Stromer

Vlaamse machinehandelaar in hoog tempo langs Friese Elfsteden op Zwitserse Stromer

Snelle Hendrik uit Deinze test zelfbedachte fietsendrager in Friesland

Vlaamse machinehandelaar in hoog tempo langs Friese Elfsteden op Zwitserse Stromer

SNEEK (NL) – Hendrik De Keukeleire uit het Belgische Deinze bij Gent koopt, reviseert en verkoopt wereldwijd gebruikte metaalbewerkingsmachines. APT International heet zijn bedrijf met meer dan 2.000 machines op voorraad. In Friesland doet hij al jaren zaken met Rein van der Valk van Valk Machines in Lemmer. In zijn vrijetijd fietst hij en hoe!

Hendrik De Keukeleire volgt in Friesland het spoor van beroemde schaatsers op een Stromer speed e-bike.

Net als zijn handel moet dat snel en wel op een speed e-bike van het Zwitserse merk Stromer. Een zeer bijzondere voor woon-werkverkeer en recreatie ontwikkelde elektrische designfiets met unieke techniek en bovengemiddelde prestaties. Bijna 50 km per uur gaat de €7.000,- kostende speed pedelec van de Belgische ondernemer.

Hij arriveerde gisteren, zondag 23 juli 2017, met zijn partner Kathlin Bauwens bij hotel Amicitia in Sneek vanwege een bij Friesland Holland Travel Service geboekte Elfsteden fietsvakantie. Mevrouw Bauwens heeft een Specialized racefiets — koersfiets zeggen de Vlamingen — en huurde een Batavus Stream e-bike van Friesland Holland voor het geval ze doodmoe wordt van haar racende reisgenoot. Die zou het liefst de 254 km lange Elfstedentocht in één ruk rijden. Dat kan met de Stromer die, net als de tot een snelheid van 25 km per uur begrensde in Friesland gemaakte Batavus Stream, minstens 150 km trapondersteuning biedt in de eco-stand, het laagste assistentieniveau. Met de snelle Stromer kun je in zes à zeven uur alle Elfsteden aandoen, inclusief een uurtje bijladen van de 814 Wh of 983 Wh accu. Maar dan heb je onderweg waarschijnlijk alleen jouw Stromer en het oplaadpunt, een restaurant in Harlingen bijvoorbeeld, gezien.

Bijzondere fietsendrager
Zoals gezegd moet alles snel bij Hendrik De Keukeleire, dus ook het plaatsen en afnemen van de fietsen: één met dikke brede comfortbanden en één met dunne racebandjes. Hij heeft de systemen van profrenners bekeken en op basis van een bestaande trekhaakbevestiging — uiteraard met snelkoppeling — een stalen platform laten lassen met stabiliteitsarmen, voorzien van gasveren en zelfbedachte krachtige frameklemmen. In luttele seconden staan twee fietsen op de drager van de Belgische handelaar en techneut.

“Misschien neem ik hem wel in productie. En als een Fries constructiebedrijf interesse heeft om het te doen, nog liever,” lacht de Belgische coureur die ervan overtuigd is dat zijn product, uitgevoerd in aluminium, een aardige concurrent kan zijn van het Zweedse Thule. Om die reden wil hij liever niet dat de Fries Nieuws-reporter van dichtbij opnamen maak van zijn zelfbedachte klemmen. “Ik ben nog niet helemaar klaar met de drager. Ik maak hem geschikt voor elk type fiets door nog een paar verstelmogelijkheden toe te voegen.”

Ondertussen volgt fietsgenoot Kathlin op het bed in de hotelkamer de finish van de Tour de France….

Info Stromer:
https://www.stromerbike.com/nl_NL/e-bikes/st2.html

Info Belgische en Friese machinehandel:
www.aptint.com
www.valkmachines.nl

Friesland fiets- en vaarinfo:
www.ebiketesten.nl
www.frieslandfietsvakanties.com
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.boatcharterholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hendrik De Keukeleire volgt in Friesland het spoor van beroemde schaatsers op een Stromer speed e-bike.

Hendrik De Keukeleire volgt in Friesland het spoor van beroemde schaatsers op een Stromer speed e-bike.

De door Hendrik De Keukeleire uit Deinze gemodificeerde fietsendrager: in een paar seconden plaats je twee verschillende fietsen dankzij met gasveren uit te klappen bevestigingsarmen met doordachte frameklemmen. Het prototype is van staal, een serieversie zal van aluminium zijn en meer verstelmogelijkheden hebben.