Vripack Sneek ontwerpt avantgardistisch miljoenenjacht

Vripack Sneek ontwerpt avantgardistisch miljoenenjacht

Samenwerking met vooraanstaande Duitse bouwer van megajachten

SNEEK (NL) – Het jachtontwerpbureau Vripack in Sneek heeft samen met superjachtenbouwer Nobiskrug in Rendsburg (Schleswig-Holstein) een zeer van gangbaar afwijkend concept voor een serie 56 meter jachten bedacht, speciaal voor de rijken der aarde die een 100 meter jacht een tikkie te groot vinden.

Het conceptjacht voor Nobiskrug heeft een achterkant die sterk afwijkt van ‘gewone’ superjachten: geen hoge trappen die je naar de ontvangstsalon voeren, maar een laag opgestelde lobby, alsof je een chique hotel betreedt.

Niets is gewoon aan de tientallen miljoenen kostende aero- en aquadynamische world cruiser, meldt de in Lemmer geboren directeur Marnix Hoekstra. Het uiterlijke ontwerp niet (breed en laag uitnodigend hotellobbyachtig achterdek, zeer toegankelijk vanaf de loopplank), de lay-out niet (brede, maar geleidelijk schipinwaarts minder breed wordende gang naar de vier VIP-hutten en het centrale trappenhuis), de aandrijving niet (hybride, zo laag mogelijk naast elkaar geplaatste elektromotoren), de materiaalkeuze niet (héél veel glas, onder andere in de topsalon, ook daar waar je normaliter metaal verwacht) en de ophanging van de bijboot niet (de tender bevindt zich niet in het achterdek, maar in de boeg achter een opvouwbare verschansing). Het jacht heeft drie dekken.

Meer info:
www.vripack.com
vimeo.com/346191071  (Vripack-directeur Marnix Hoekstra geeft een uitleg over het ontwerp)
www.nobiskrug.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Fiets-, vaar- en wandelvakanties van het bureau voor toerisme:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.boatcharterholland.nl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Marnix Hoekstra, directeur van het Sneker yacht designbureau Vripack.

In Vripack’s ontwerp is een grote rol voor glas gedacht om 360° uitzicht mogelijk te maken en om een panoramisch zicht op de (sterren)hemel te hebben.