Winkeltjesroute tussen Leeuwarden en Dokkum breidt uit met kunst en ambacht uit de regio

Winkeltjesroute tussen Leeuwarden en Dokkum breidt uit met kunst en ambacht uit de regio

Publicatiedatum: 19 april 2016 – Reporter: Albert Hendriks

Kunst in kerk Hiaure: elke laatste zaterdag van de maand

De kerk van Hiaure maakt nu ook deel uit van de winkeltjesroute in het Noord-Friese terpenland.

De kerk van Hiaure maakt nu ook deel uit van de winkeltjesroute in het Noord-Friese terpenland.

HIAURE (NL) – De Noord-Friese Winkeltjesroute start deze maand met het project ‘Kunst in de Kerk’. Eens per maand zal de kerk van Hiaure, een paar kilometer ten noorden van Dokkum, het exclusieve podium zijn voor regionale kunstenaars en ambachtslieden die daar hun werk exposeren. Tijdens de winkeltjesroute van zaterdag 30 april 2016 wordt het spits afgebeten door Henk Veenstra met woonaccessoires, gemaakt van Vloedhout en Melissa Sijtsma met schilderkunst.

Het kerkje van Hiaure bevindt zich langs de Noord-Friese Winkeltjesroute, tegenover Sneupzolder De Terp van Koos en Anny Hoekema. Het initiatief voor Kunst in de Kerk komt dan ook bij Anny vandaan. “We hebben hier zo’n prachtig kerkje, dat zich bij uitstek leent voor exposities. En omdat we elke maand winkeltjesroute hebben, zorgt de expositie in het kerkje samen met mijn winkel en terras voor een leuk aanbod aan de oostkant van de winkeltjesroute”, aldus Anny Hoekema. Anny heeft samen met Liesbeth Sytsma van de Outdoor Mozaïek Gallery het project Kunst in de Kerk uitgewerkt en vormgegeven. Liesbeth vult aan: “We hebben echt bijzondere kunstenaars en ambachtslieden weten te strikken, dus hou onze site en Facebookpagina in de gaten”.

Nu kun je dus bij de Noord-Friese Winkeltjesroute naast gezellig winkelen dus ook aan je trekken komen als kunstliefhebber. Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. Elke laatste zaterdag van de maand is er een open winkeltjesroute; de exposities in het kerkje vinden ook dan alleen plaats.

De Noord-Friese Winkeltjesroute van ca. 35 km leent zich bijzonder goed voor een uitje met vriendinnen, collega’s of familie, al dan niet op de fiets. Onderweg is het genieten van de kleine en bijzondere (terp)dorpjes en vergezichten die het platteland typeren. Op de route kan men op verschillende adresjes pauzeren voor een kopje koffie of lunch.

De deelnemers aan de Noord-Friese Winkeltjesroute zijn Sneupzolder De Terp (Hiaure), Outdoor Mozaïek/Glasfusion Gallery, Kadowinkel Ter-Sted, Ald & Nij Brocante (Ferwert), Ambachtelijke Katoendrukkerij Atelier Kleine-Lijn, Foarinoar Vintagekleding en Brocante (Blije), Bloemen Doorn Roosje (Burdaard) en Bij De Pastorie Pools aardewerk en Brocante (Reitsum). “Kaarsenmakerij JoHpie in Burdaard heeft helaa tijdelijk haar deuren gesloten,” vertelt woordvoerdster Dorian Hofker.

Stempelkaart
Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke deelnemende winkel en atelier ontvangt u een stempel en bij een volle stempelkaart ontvangt u een leuke attentie. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden.

Informatie over de Friese winkeltjesroutes:
www.noordfriesewinkeltjesroute.nl
www.leeuwardenholland.nl/nl/nieuws/2215-frisian-shopping-route

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Henk Veenstra maakt woonaccessoires van vloedhout. Hij exposeert 30 april 2016 in de kerk van Hiaure.

Henk Veenstra maakt woonaccessoires van vloedhout. Hij exposeert 30 april 2016 in de kerk van Hiaure.