Atelier Kleine-Lijn organiseert 30 maart dag van het ambacht

Atelier Kleine-Lijn organiseert 30 maart dag van het ambacht

Publicatiedatum: 29 maart 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Kunst op de klei

Oude textielstempels van Kleine-Lijn in Blije.
Oude textielstempels van Kleine-Lijn in Blije.

BLIJE (NL) – Atelier Kleine-Lijn, Stationsweg 29 te Blije, een onderdeel van de Markant Friesland Route, staat zaterdag 30 maart 2013 van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van het ambacht.

“Zelf dingen maken staat volop in de belangstelling: breien, vilten, pottenbakken, brood bakken en noem maar op. Het is populair onder een steeds groter publiek,” zegt kunstenares Nynke Runia, die de dag van het ambacht in het kunstzinnige noorden van Friesland organiseert. 30 maart kunnen bezoekers in haar atelier pottenbakken, papier scheppen, zilver smeden en katoendrukken.

Textiel
Nynke Runia volgde aan de kunstacademie de opleiding Monumentale Vormgeving. Sindsdien is ze actief als dessinontwerpster en katoendrukker. In Atelier Kleine-Lijn ontwerpt en bedrukt Nynke bijzondere textielproducten. De integriteit van natuurlijke, pure materialen zoals katoen, linnen en zijde zijn belangrijk voor haar. Daarnaast heeft ze een passie voor het ambacht katoendrukken.

Zilversmid en pottenbakker
Voor de dag van het ambacht heeft Nynke ook een tweetal collega’s uitgenodigd die allemaal bezig zijn met een ambacht. Zo is Lucie de Blécourt zilversmid van Atelier 11 uit St.Jacobiparochie aanwezig met haar sieraden en Dineke Taal, pottenbakker van Atelier KleiTaal uit Lichtaard, met gebruiksgoed.
Met de demonstraties van diverse ambachtelijke technieken voorzien de Friese kunstenaars in de behoefte van veel knutselaars en amateur kunstenaars aan aanvullende informatie, aan vergroting van de creativiteit.

Knutselinfo
Wie het leuk vindt om op de hoogte te blijven, kan Kleine-Lijn dan op Facebook volgen: www.facebook.com/KleineLijn Ook interessant voor vlijtige en kunstzinnige lezers van Fries Nieuws: www.buitendelijntjes.com, de webshop van atelier, decowinkel en webshop Buiten de Lijntjes in Wolvega.

Info: www.markantfrieslandroute.nl