Boot Holland is bijzondere indoor watersportshow

Boot Holland is bijzondere indoor watersportshow

Gezellige sfeer en grote variatie in waterrecreatie

LEEUWARDEN (NL) – “De beurs is nog niet eens begonnen en hij is nu al geslaagd,” grapten gisteravond, 7 februari 2019, de medewerkers van Brandsma Jachten uit Sneek, één van de ruim 200 exposanten op Boot Holland. Deze grote indoor waterrecreatieshow vindt van 8 tot en met 13 februari 2019 plaats in WTC Expo in Leeuwarden. Er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht. De weersomstandigheden voor reizigers van ver zijn gunstig.

Het bassin in de Friezenhal waarin Frank Hettinga uit Heeg en Carola Wardenier uit Terherne demonstraties stand-up paddling (suppen) geven.

SUP-board-verkoper Frank Hettinga uit Heeg had de avond voor de opening ook een goed humeur, ondanks dat de wind de met peddelplanken geladen trailer achter zijn auto omblies. Doordat hij langzaam reed viel de schade mee. Drie planken waren niet meer toonbaar. Maar de supersupper heeft meer planken in het magazijn dan menige havenmeester op de steiger heeft, dus boards bij de vleet in en om het bassin in de Friezenhal. Fries Nieuws trof hem daar gisteravond met Carola Wardenier van Sup School Terherne. Zij assisteert hem tijdens Boot Holland bij demonstraties en de verkoop. Met een compressor pompten ze inflatable stand-up paddle boards op tot een druk van 1 bar. Niet meer, want anders komt Leeuwarden om in de daklozen.

Sfeer
Waar het machientje ronkte waren zeilers en leden van allerlei botenclubs druk met de inrichting van hun stands, het poetsen van historische vaartuigen en het tuigen van de laatst binnengekomen zeilboten. In alle hallen is veel leuks te zien, maar voor de grote Friezenhal moet je echt even de tijd nemen. Historie en nieuwe watersporten liggen er gebroederlijk naastelkaar, ieder met hun eigen sfeer. Sfeer, daarmee onderscheidt Boot Holland zich van beurzen als de HISWA, vindt Frank Hettinga.

Opening
De beurs werd vrijdagmorgen 8 februari om 09.45 uur officieel geopend door Commissaris der Koning van de Provinsje Fryslân, de heer Arno Brok.

Feiten en cijfers
Organisatie: WTC Expo Leeuwarden, Gerda Brouwer en Jacco van Emst (beursmanagers), www.boot-holland.nl, telefoon: 058-2941500

Locatie
WTC Expo Leeuwarden, Heliconweg 52, Leeuwarden (Culturele Hoofdstad van Europa in 2018)

Openingstijden:
8 februari t/m 13 februari 2019
Vrijdag 8 feb: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 9 feb: 10.00 – 18.00 uur
Zondag 10 feb: 10.00 – 18.00 uur
Maandag 11 feb: 13.00 – 21.00 uur
Dinsdag 12 feb: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag 13 feb: 10.00 – 17.00 uur

Oppervlakte:
25.000 m2 (vier hallen en promenade).

Aantal exposanten:
200

Entree- en parkeertarieven:
De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen en jeugd t/m 12 jaar mag gratis naar binnen.
Online tickets € 12,50 Parkeren kost € 4.

Meer info:
www.boot-holland.nl

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Frank Hettinga en Carola Wardenier hebben er zin in. Ze vinden Boot Holland leuker dan grotere watersportbeurzen vanwege de amicale en sportieve sfeer.

Een impressie van Boot Holland, gisteravond laat. Let wel, er werd nog opgebouwd en aangekleed.