Energiereus Vattenfall doet voor ecoproject beroep op Friese bouwer van elektroboten

Energiereus Vattenfall doet voor ecoproject beroep op Friese bouwer van elektroboten

Nieuwe zeilboot van Hoora in film over 100% duurzaam gemaakt kinderbedje

HEEG (NL) – Fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is een grote ambitie van de Zweedse energiereus Vattenfall die dagelijks via voorlichtingsfilms, ook op TV, kenbaar wordt gemaakt. Vattenfall, in Nederland tot 2019 actief onder de naam Nuon en nu Vattenfall Nederland, bouwt de energieproductie op basis van fossiele brandstoffen af. Ze zegt in Nederland marktleider te zijn op het gebied van laadpunten voor elektrisch aangedreven voer- en vaartuigen bij bedrijven en particulieren. In dat kader werd de Friese e-sloepen en e-zeilbotenbouwer Hoora in Heeg benaderd voor een film over een uitdagend project van Vattenfall: het maken van een 100% duurzaam kinderledikant.

Eva Meijer (links), directrice van Hoora Watersport in Heeg, en vriendin Steffi Edeler uit IJlst, zeilden met de nieuwe dagzeiler DAY.M8 onder barre omstandigheden tussen Den Helder en Texel heen en weer voor een film van Vattenfall.

Hoora-directrice Eva Meijer en haar vriendin Steffi Edeler uit IJlst zeilden begin februari 2020 onder stormachtige omstandigheden tussen Den Helder en het Waddeneiland Texel heen en weer met een zogenaamde daysailer, een luxe en snel kajuitzeiljachtje. De filmproducent kon vanwege de tijdsdruk niet wachten op mooier weer. “Het was heel heftig, maar absoluut een unieke ervaring,” aldus schipper Meijer, die onlangs de mallen en productierechten van de DAY.M8 verwierf, de boot waarmee voor de film gezeild werd. Deze ruim 60.000 euro kostende exclusieve dagzeiler is een creatie van jachtontwerper en wedstrijdzeiler Klaas Bood, tot voor kort woonachtig in Terherne. Hij is onder andere de grondlegger van de fameuze Saffier Sc 10 m Cabin. De DAY.M8 beweegt zich in een deel van het marktsegment van Saffier Yachts.

Lees meer Energiereus Vattenfall doet voor ecoproject beroep op Friese bouwer van elektroboten