Fries verzekeringskantoor zet in Duitsland zichzelf en Fryslân op de kaart

Fries verzekeringskantoor zet in Duitsland zichzelf en Fryslân op de kaart

Friezen op Boot 2020 in Düsseldorf (3)

DÜSSELDORF (D) – Heerenveen heeft watersport binnen de grenzen, maar het is geen waterstad als Sneek. Volgens een in de sportstad gevestigde bootverhuurder heeft het gemeentebestuur geen notie van de potentie van waterrecreatie. Maar er gloort hoop. Er zijn initiatieven om het voormalige domein van turfgravers met de natte buitenwereld te verbinden en de dynamiek van scheepvaart weer terug te krijgen in het centrum. Dan zit Kuiper Verzekeringen op de eerste rang. Deze Heerenveense onderneming verzekert alles wat los en vast zit en is bekend als verzekeraar van motor- en zeiljachten, sloepen en grote zeilcruiseschepen, tot ver over de landsgrens.

Jacco Kuiper (rechts), directeur van Kuiper Verzekeringen in Heerenveen, heeft in zijn stand op Boot Düsseldorf bezoek van Jan Muller, directeur van jachtwerf Zaadnoordijk Yachtbuilders, ook een Heerenveense onderneming. Muller staat normaliter met een luxe C-Yacht kajuitzeiljacht, één van zijn vele polyester producten, op Boot, maar had dit keer geen demomodel voorhanden. Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland News.

Limburgse motorjachtbouwers, Turkse sloepenwerven, Duitse rederijen en Hollandse jachtverhuurders: ze dekken zich in tegen onheil bij het kantoor van Jacco Kuiper. Hij en een tiental medewerkers hielden negen dagen lang kantoor in de enorme motorjachtenhal 1 van Messe Düsseldorf tijdens boot Düsseldorf 2020. Die duurde van 18 tot en met zondag 26 januari en trok ruim 250.000 bezoekers. Een groot deel van hen passeerde de grote stand van Kuiper naast de stands van jachtwerf De Boarnstream uit Jirnsum, Besla Electric Boats uit Koudum en sloepenbouwer Interboat uit Loosdrecht. Vanaf 7 februari is de stand van Kuiper te vinden op de Friese watersportshow Boot Holland in Leeuwarden.

Druktemakers
‘De Kuipers’ zijn druktemakers eerste klas. Zij, allen uniform en degelijk gekleed, duiken overal op en laten in duizendvoud herinneringen achter in de vorm van kartonnen displays met verzekeringsbrochures en presentjes. Klap op de noodpijl is de party voor professionals onder leiding van het Friese kantoor, jaarlijks halverwege de beurs. Dinsdagavond 21 januari kwamen tussen 18.00 en 21.30 uur, buiten de normale openingstijden van de beurs, een kleine 400 botenbouwers, toeleveranciers en verhuurders op het Friese feestje af.

De verzekeraar had voor het culinaire onderdeel en de dranken Vos Catering uit het Friese waterdorp Grou ingeschakeld. Jacco Kuiper en Arne von Heimendahl, een belangrijke projectmanager van Boot met Duits-Friese roots, openden de bijeenkomst die door diverse partijen wordt gesponsord, zoals de HISWA. De twee toespraken werden ultrakort gehouden — héél onduits! — want de werfbazen en hun aanhang kwamen voor de Friese erwtensoep, stukjes roggebrood met spek en Friese vlaggetjes en robuuste bitterballen van Vos. Eigenlijk had de provincie Fryslân mee moeten betalen aan het royale onthaal van binnen- en buitenlandse ondernemers. Messe Düsseldorf nam in ieder geval wel een flink deel van de kosten op zich. De hele hal werd speciaal voor ‘het feest van Friesland’ verlicht, verwarmd en bewaakt. Er stonden zelfs taxibusjes van de Messe paraat.

Meer info:
www.kuiperverzekeringen.nl
www.boot.de
www.voscatering.nl
www.boot-holland.nl
www.frieslandholland.nl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Kuiper biedt Duitse pleziervaarders en werven “Sicherheit” en promoot en passant de provincie Friesland als top vakantiebestemming. Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland News.

Op het door Kuiper Verzekeringen georganiseerde Friesland-feest komen honderden jachtbouwers en hun toeleveranciers af. Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland News.

Pro-Friesland: Arne von Heimendahl, senior project manager bij Messe Düsseldorf, de man die zich vooral richt op exposanten met zeil- en motorjachten, niet alleen uit Friesland, maar uit de hele wereld. Nederlanders hebben bij hem een streepje voor vanwege hun spontaniteit en ongewone activiteiten, zoals de party van Kuiper Verzekeringen. Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland News.

Hieronder een impressie van Kuiper’s netwerkbijeenkomst met ondere anderen Yvonne Linssen uit Maasbracht (de grootste bouwer van stalen motorjachten in Nederland), Jan-Pieter Oosting uit Amstelveen van watersportmagazine YachtFocus.com en het nieuwe watersportconcept Stegfunk.de, Karlijn Meeuwissen, sales director bij Moonday Yachts in Lemmer, jachtmakelaar Lars Westers van Prins van Oranje in Heeg, Ody Randsdorp van Fairwise in Den Haag (assisteert Messe Düsseldorf), René van ‘t René Van’t Hooft uit Drachten, Renate Engwerda uit Lemmer en Jacco Kuiper uit Heerenveen van Kuiper Verzekeringen, Gerben Zwerver uit Koudum van Besla Elektroboten, Nofar Biran en Bahar Bayram van Boten te Koop uit Amsterdam en personeel van Froukje Vos Haisma uit Grou (Vos Catering). Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland News.