Gratis proefvaren met luxe motorjachten en vliegen boven Zuid-Friesland met helicopter

Gratis proefvaren met luxe motorjachten en vliegen boven Zuid-Friesland met helicopter

Zondag 15 April 2018: Feestelijke opening watersportseizoen Friesland in Echtenerbrug

Gratis proefvaren met luxe motorjachten en vliegen boven Zuid-Friesland met helicopter

ECHTENERBRUG (NL) – Gratis proefvaren op luxe vaarbewijsvrije kajuitmotorjachten en voor een prikkie de lucht in met een helicopter voor een magnifiek uitzicht over Zuid-Friesland? Kom dan zondag 15 april 2018 tussen 10.00 en 17.00 uur naar de proefvaardag van het grootste jachtverhuurbedrijf van Friesland, Yachtcharter Turfskip in Echtenerbrug. Dit dorp vormt met Delfstrahuizen een recreatieve toplocatie met een recent heringericht centrum, een nieuw vakantievillapark en uitstekende aanlegmogelijkheden op de route Friese Meren – Giethoorn.

Bootboulevard Turfskip in Echtenerbrug waar u zondag 15 april 2018 kosteloos kunt kennismaken met het vaarbewijsvrije motorjacht als ideale vakantiewoning: comfortabel en verplaatsbaar naar de meest aantrekkelijke bestemmingen.

Je kunt 15 april in het dorp aan het grootste meer van Friesland, de Tsjûkemar (Fries voor Tjeukemeer) gratis een tochtje maken met sloepen, compacte motorjachten als Doerakken en heel luxe boten, zoals unieke royal class editions en 12 persoons jachten. Laatsgenoemde categorie is voor groepen en drie generaties die tegelijk op vakantie willen, hét alternatief voor grote en dure niet verplaatsbare vakantiewoningen. Voor de helicoptervluchten wordt een bijdrage van €50,- gevraagd. Rondom de verhuurbasis worden de hele dag allerlei activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties vliegeren, en zijn diverse winkels en foodstands langs de kaden van de vaart door het dorp geopend. Live muziek en restaurants met terrassen aan het water zorgen voor nog meer gezelligheid.

Niet duur
Het watersportbedrijf van de familie Wind in het lieflijke watersportplaatsje Echtenerbrug aan het Tjeukemeer, een toplocatie tussen de Friese Meren (Sneek) en Nationaal Park Weerribben-Wieden (Giethoorn), verhuurt alle typen vaarbewijsvrije kajuitmotorjachten — 40 stuks met een maximum capaciteit van 12 personen — in alle prijsklassen.

Voor prijzen tussen de € 430,- tot maximaal € 2.800,- per week — afhankelijk van de grootte en uitrusting van het jacht en de huurperiode — boekt u in Friesland de mooiste vakantie van Nederland. In feite gaat u met een varende bungalow op pad en legt u daar aan waar u wilt zijn: in een historisch dorpje, in een Elfstedenstad, bij een evenement (Leeuwarden-Friesland is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa!) of midden in de natuur van Friesland, Overijssel, Drenthe of Groningen.

Unieke boten
Anders dan gewoonlijk zijn Turfskip-jachten geen typische huurschepen, maar hoogwaardige jachten met een privé-uitstraling die ook na jaren trouwe dienst gewild zijn bij liefhebbers van een eigen boot. De boten van Turfskip verkeren alle in topstaat en zijn eigendom van de werf zelf. Feitelijk is geen één boot gelijk, want alle stalen Turfskip-motorjachten zijn custom built. Dat wil zeggen dat het ontwerp en de inrichting van de schepen afgestemd zijn op de wensen van diverse categorieën huurders, bijvoorbeeld voor senioren of gezinnen met kinderen. Een nieuwe categorie vormen de 3G-jachten. Dit zijn de grotere jachten met drie of vier hutten, slaapvertrekken, die veel privacy en luxe bieden aan drie generaties: grootouders en hun kinderen en kleinkinderen.

Dubbel genieten: varen en fietsen
Een vaarvakantie wordt dubbel zo leuk als u fietsen meeneemt aan boord. Hét grote pluspunt van de vier noordelijke provincies is dat de meeste attracties en bezienswaardigheden, waaronder héél leuke voor kinderen, aan of nabij het vaarwater gelegen zijn. Met de fiets is de verste afstand niets! Turfskip heeft alle soorten fietsen in de verhuur: kinderfietsen, vouwfietsen, toerfietsen en e-bikes. De noodzakelijke vaar- en routekaarten en magazines met gouden tips vindt u aan boord. 

Vaarbewijsvrij!
Natuurlijk heb je een beetje vaarervaring nodig voor het besturen en aanleggen van een motorboot. Een beginner is echter, afhankelijk van de grootte van het jacht, al in een halve of hele dag kapitein dankzij Turfskip’s kundige vaarinstructeurs. Vriendelijke heren leren u in no time de kneepjes van relaxed en veilig varen. Op grond van jarenlange ervaring hebben de instructeurs gauw door wat u goed en minder goed beheerst. Zodoende wordt er geen tijd verspild; de instructie is heel persoonlijk en dus effectief.

Neem de tijd
Als u een auto kunt besturen, dan is het omgaan met een boot een makkie als u aan één voorwaarde voldoet: heb geen haast! De recreatieve waterwegen in en om Friesland moet u zien als nautische promenades: met een tempo van rond de 10 km per uur geniet u al flanerend op een mooie boot van fantastische uitzichten en vrolijke groetende mensen. De waterwereld is écht een heel andere wereld. 

Meer info:
www.turfskip.com
www.deleuksterondvluchten.nl
www.frieslandholland.nl

Leeuwarden European Capital of Culture 2018:
www.leeuwarden2018.info
www.2018arrangementen.nl
www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Brug- en sluisbedieningstijden Fryslân 2018:
www.fryslan.frl/home/kaarten_3208/item/openingstijden-bruggen-en-sluizen_727.html

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De helikoptervluchten worden door Rotor & Wings verzorgd met een Robinson R44 Clipper 2. Dit is ook het type helikopter waarmee helikopterpiloten trainingen bij de Lelystadse onderneming volgen.

Yachtcharter Turfskip heeft een zeer gevarieerde vloot vaarbewijsvrije kajuitmotorjachten tot een lengte van 15 meter.

Het vernieuwde Echtenerbrug-Delfstrahuizen is een aangenaam rust- en inkooppunt geworden voor vaartoeristen op de route Friese meren (Lemmer-Sneek) – Overijsselse meren (Kalenberg-Giethoorn).

Slideshow met meer dan 100 foto’s van vakantieregio Echtenerbrug-Delfstrahuizen aan het Tjeukemeer.