In 2019 met royal class Athena van Turfskip Yachtcharter langs de Friese Elfsteden

In 2019 met royal class Athena van Turfskip Yachtcharter langs de Friese Elfsteden

Ontwerp en casco designjacht van Jaap Molenaar Woudsend

ECHTENERBRUG (NL) – Athena is de naam van de Griekse godin die waakt over wijsheid, kunst, krijgskunst, vrede en een reine, heldere hemel. Zo hemels Athena in de oudheid was, zo wordt het nieuwe motorjacht van Turfskip Yachtcharter dat de naam van de eeuwige maagd zal dragen. In de tweede helft van 2019 komt het zeer luxe vierpersoons designjacht van de familie Wind in de vaart. De huurprijs zal liggen tussen de €1.115,- per week in het laagseizoen en €1.785,- voor een week in het hoogseizoen.

De sierlijke Athena van Turfskip Yachtcharter vertoont grote gelijkenis met de Hemmes C36 Biarritz van jachtbouwer Jaap Molenaar die het ontwerp en het casco leverde. Het schip van Turfskip wordt een halve meter langer.

Op de werf in het Friese Echtenerbrug aan het Tjeukemeer wordt met een paar man aan de stalen boot gewerkt, onder andere door de geoefende jachtbouwer Johan Wind senior. Die is 72, maar springt bij om de nieuweling op tijd met de grote gele kolomkraan in de Pier Christiaansloot te kunnen laten zakken. Bij Turfskip doen ze het schilderwerk, de installatietechniek, motorisering, betimmering en stoffering hoofdzakelijk zelf, als altijd. Waar nodig wordt een specialist ingehuurd.

Elfstedenroute
Het ontwerp en het casco van de Athena komen van collega jachtbouwer en –verhuurder Jaap Molenaar in Woudsend. Het jacht wordt in grote lijnen gelijk aan de Hemmes C36 Biarritz van vader en zoon Molenaar die in 2000 van Zaandam naar Friesland verkasten omdat de stad hun grond nodig had voor woningbouw. De variant van Turfskip is een halve meter langer, 12,50 m, bij een gelijke breedte, 4,20 m. Met een doorvaarthoogte van 2,45 m is het 36-ste jacht van Turfskip geschikt voor de Elfstedenroute en andere lagebruggenroutes. Maar liefst 18 van de 36 boten van Turfskip kunnen het spoor van Elfstedenschaatsers volgen.
Vier personen kunnen op de Athena overnachten en dat in twee royale hutten. Dat is bijzonder voor een boot met een open kuip, bij Turfskip de derde in de categorie ‘luxe en open’. De badkamer en het toilet zijn van elkaar gescheiden. Aan boord van ‘the wave’ — vloeiende lijnen sieren de boot — tref je straks alle comfort van thuis aan, inclusief een grote rondzit op het achterdek.

Meer info:
www.turfskip.com
www.molenaarjachtwerfdehemmes.nl
www.elfstedenexperience.frl
www.waterland.frl

Elfstedenboek:
Boek over de Friese Elfsteden, de Elfstedentocht, de Elfstedenroute en Elfstedenstempelkaart (viertalige Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas, 260 pagina’s)
www.frieslandhollandwebshop.nl

Friesland geschenken, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De sierlijke Athena van Turfskip Yachtcharter vertoont grote gelijkenis met de Hemmes C36 Biarritz van jachtbouwer Jaap Molenaar die het ontwerp en het casco leverde. Het schip van Turfskip wordt een halve meter langer.

Johan Wind senior assisteert zijn zonen, onder andere zakelijk leider Pieter (sjouwt op de foto met zijn vader een plaat multiplex), bij de tijdrovende afbouw van het nieuwe jacht.

Over een half jaar kunnen hier vier personen vorstelijk verblijven en genieten van het Friese en Overijsselse waterland.

Fris blauw is de kleur van Turfskip’s nieuwste huurjachten. Hier wordt de Terra, net als de Athena een luxe openkuipboot, met de nieuwe heftruck de onderhoudsloods binnengereden.