Met meerdere gezinnen of koppels op huurjacht mag in Nederland vanaf 1 juni

Met meerdere gezinnen of koppels op huurjacht mag in Nederland vanaf 1 juni

Gratis ligplaatsen in de natuur van Marrekrite zijn uitkomst in coronatijd

SNEEK (NL) – Een groot luxe kajuitmotorjacht of fors kajuitzeiljacht — vaarbewijsvrij tot 15 meter lengte en een maximale cruisesnelheid van 20 km — is feitelijk een varend vakantiehuis met meerdere hutten (slaapvertrekken) met eigen sanitair. U mag daarom vanaf 1 juni met vrienden of familie op dezelfde boot verblijven als maar 1,5 meter afstand van elkander wordt gehouden. Dus met meerdere gezinnen op één boot mag nu wel.

Jachtverhuurder Klaas Zijda is blij: zijn 37 grote charterjachten kunnen coronaproof van wal steken.

Veel Friese jachtverhuurders, zoals Zijda Yachting in Sneek, hebben grote boten met meerdere toiletten en douches. Klaas Zijda, die net het 37-ste schip, de Aqua Cosmos, aan de vloot heeft toegevoegd, is heel blij met de verruiming van de coronamaatregelen.

Veel Nederlanders
Zijda: “Er komen achter elkaar boekingen binnen, vooral van Nederlanders. De Duitsers en Tsjechen reserveren langzaam aan ook al weer boten. We zijn in het voorjaar, door de coronacrisis ongeveer een kwart van onze omzet kwijtgeraakt, ook door maatregelen die landen als Duitsland en Tsjechië troffen. Tijdens de crisis waren maar enkele jachten van ons onderweg. Veel huurders meren de boten, die dezelfde voorzieningen hebben als een vakantiewoning, zoals 220 Volt, af bij Marrekrite ligplaatsen. Dat zijn gratis te gebruiken steigers en boeien in de natuur van het Friese recreatieschap. Het is ons gebleken dat steeds meer havens en havenplaatsen walstroom leveren, maar vreemd genoeg niet in Sneek. Er is weinig uniformiteit qua diensten voor pleziervaarders, maar met een schip met alles erop en eraan ben je feitelijk onafhankelijk van havenvoorzieningen, zoals toiletgebouwen, die nog steeds gesloten moeten blijven van de overheid, met uitzondering van locaties waar veel dagrecreanten komen, zoals de passantenhaven van Langweer.”

Meer info over rechtstreeks voordelig een coronaproof motorjacht of zeiljacht huren en ligplaatsen in de natuur:
www.zijda.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl
www.marrekrite.frl

Anderhalve-meter-vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor aanstaande vakantiegangers:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân,  biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Jachtverhuurder Klaas Zijda is blij: zijn 37 grote charterjachten kunnen coronaproof van wal steken