Nieuw kotterjacht met hotelcabines voor Yachtcharter De Brekken in Lemmer

Nieuw kotterjacht met hotelcabines voor Yachtcharter De Brekken in Lemmer

Jachtenbouwer Aquanaut goed op dreef met derde generatie Drifter

SNEEK (NL) – Botenbouwer Fimme Folmer, directeur van Aquanaut in Sneek, heeft succes met zijn nieuwe Drifter-lijn. Vooral de lengtemaat 11 meter doet het goed, tot ver over de landsgrens.

Fimme Folmer heeft de gang erin bij de werf van Aquanaut in Sneek. Achter hem een in aanbouw zijnde European Voyager.

De onderneming staat niet op dure shows als Boot Düsseldorf, maar is een vooraanstaande deelnemer aan Motorboot Sneek. Deze Friese in-water-show, die ieder jaar in het voor- en najaar wordt gehouden, trekt steeds meer serieuze belangstellenden, waarvan Aquanaut ook profiteert. Het grote voordeel van zo’n ‘natte show’ op eigen terrein is dat de boten in het water liggend kunnen worden bekeken en bevaren tegen minimale presentatiekosten.

Charterjacht
In de hallen van de Sneeker werf ligt nu een Drifter 350 AC, een stalen motorjacht met een achterkajuit, klaar voor de afmontage. Het jacht is verkocht aan Marcel Ortelee van Yachtcharter De Brekken in Lemmer. Dit charterbedrijf met acht Aquanauts in de vaart, is een onderdeel van het 40 hectare grote vakantiepark De Brekken met 600 chalets aan vaarwater. Het park ligt pal aan het Stroomkanaal naar het Ir. D.F. Woudagemaal (UNESCO Werelderfgoed) en het meer Grutte Brekken. Huurders kunnen ter plekke kiezen voor de Friese binnenwateren of het uitgestrekte IJsselmeer met topbestemmingen als Enkhuizen en Hoorn.
De nieuwste aanwinst, die een ouder schip vervangt, heeft twee ruime tweepersoons hutten. Elke cabine heeft zijn eigen toilet en douche en kasten, als een hotelkamer. De aandrijving geschiedt door een zuinige Yanmar dieselmotor van 60 kW. De laagste huurprijs voor een week is €1.245,-. In het hoogseizoen tel je €1.985,- neer voor een week varen met het luxe jacht, waarmee je lage-bruggen-routes, zoals de Elfstedenroute, kunt varen. De doorvaarthoogte is 2,45 m en de breedte 3,50 m.

Meer info:
www.aquanaut.nl
www.brekken.nl/motorboten-te-huur/
www.brekken.nl (marinapark, jachtverhuur en –service)
www.motorbootsneek.nl
www.boot.de

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Dit jaar introduceerde Aquanaut de derde generatie Drifters. Het Drifter-programma bestaat momenteel uit jachten van 11,15 en ruim 13,10 meter, met een open kuip of een achterkajuit. Op deze foto’s staat de 350 AC.

In aanbouw op de werf van Aquanaut, de Drifter 350 AC voor Yachtcharter De Brekken in Lemmer.