Zanger Albert Hessels maakt van verbrand restaurant ‘gezelligste tent van Friesland’

Zanger Albert Hessels maakt van verbrand restaurant ‘gezelligste tent van Friesland’

Parkrestaurant De Brekken in Lemmer gaat begin maart 2020 weer open

LEMMER (NL) – De Friese zanger Albert Hessels, in grote cafés en feestzalen bekend als Alberto Morero en Alberto Starkoo, verwacht 7 maart 2020 zijn gloednieuwe restaurant te openen op watersportcentrum De Brekken in Lemmer. De eetgelegenheid met bar en zalen is nu nog een 500 vierkante meter grote bouwplaats, maar voor de komende zomer is de metamorfose voltooid, aldus de man van het levenslied. 

Albert Hessels trad jarenlang als zanger op in de Après Skihut in Rotterdam. Nu wordt restaurant De Brekken geen skihut, maar wat wel precies, dat weten we pas over drie maanden. Meer info: www.deapresskihut.nl (Rotterdam).

Restaurant De Brekken werd augustus dit jaar getroffen door een veel rookschade veroorzakende binnenbrand, die in de opslagruimte begon. Een defecte droger was de boosdoener. Marcel Ortelee, die met zijn broer Carlo de directie vormt van het 600 chalets tellende park en een vijftal jachthavens, besloot in overleg met pachter Hessels de hele zaak tot op de fundering te strippen om ruimte te maken voor een totaal nieuw restaurantconcept. Ook de kegelbaan werd verwijderd; die werd al 15 jaar niet meer gebruikt.

Reuring
Het nieuwe café-restaurantbedrijf wordt een zaak met zeven dagen van de week reuring. Er zal altijd wat te beleven zijn verzekert Hessels, die een hecht team vormt met zijn vrouw Lindsy, zijn vader Harm en moeder Joke en chefkok Marco van den Brink. De zanger kan de kar moeilijk alleen trekken, want hij moet geregeld buiten de deur optreden, terwijl zijn gasten hem ook vaak op het podium van De Brekken verwachten. De toeristen uit de 3000 vakantieverblijven in de omtrek, boten en bungalows, rekenen ook in de nieuwe gelegenheid weer op een vrolijk onthaal, net als in de oude zaak.

Grote keuken
Ruim anderhalf jaar is Hessels op vakantiepark De Brekken actief als horecaman en in die tijd heeft hij ook veel Lemsters en groepen met bussen naar binnen weten te lokken. Er is straks binnen plaats voor 150 gasten en op het terras aan de haven kunnen 120 mensen neerstrijken. Voor feestjes komen zalen van 50 en 80 vierkante meter beschikbaar. De keuken, die ingericht wordt door Bakker Vakkeuken uit het Noord-Friese Berltsum (Berlikum), beslaat maar liefst 20% van het in te richten oppervlak: 100 vierkante meter.
“Ja, hier gebeurt meer dan je denkt,” glimlacht de 44-jarige volkszanger, die zaagsel bijeenveegt en met pakketten isolatiemateriaal sleept. “Hier komen de hele dag veel mensen tegelijk en door het entertainment in de vorm van live muziek blijven de mensen hier ’s avonds ook lang. Bijna altijd volle bak. Het muzikale en culinaire vermaak — de keuken is gebaseerd op Hollandse, Duitse en Franse tradities — zijn goed voor een bijzonder gezellig avondje uit. Dit soort bedrijven vind je niet meer veel meer in Friesland. Een artiest laten optreden is kostbaar. Dat ik hier zelf kan optreden als zingende gastheer, maakt het economisch interessant.”

Geen overlast
Een avondvullend programma begint om zeven uur en tegen middernacht gaat iedereen weer naar zijn vakantieverblijf of huis. Een herriebedrijf wordt restaurant De Brekken niet, garandeert Hessels. Het ligt op een vakantiepark, gelukkig aan de rand. Er komen mensen van zeer verschillende pluimage. De een wil absolute rust, de ander wil iedere avond gezellig uit. In Lemmer worden beiden op hun wenken bediend.

Meer info:
www.brekken.nl (marinapark, jachtverhuur en –service)
www.debrekken.nl (restaurant)
www.bakkervakkeuken.nl
www.burolivemuziek.nl/artiest/alberto-morero/
www.youtube.com/watch?v=MjMBoTsts-o (Albert Hessels zingt over Lemmer)

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Het centrumgebouw van waterpark De Brekken. In het rechter gedeelte komt het nieuwe restaurant.

Op de bouwplaats. Links Albert Hessels, in het midden chef-kok Marco van den Brink en rechts ‘Omke Jan’ uit Heerenveen.

Parkbaas Marcel Ortelee greep na de brand de gelegenheid aan het restaurantbedrijf helemaal opnieuw op te zetten, samen met pachter Albert Hessels. De keuken komt rechts achter, op de plek van de al jaren niet meer in gebruik zijnde kegelbaan. In het restaurant heb je straks overal zicht op het buitengebeuren.

Hier wordt vanaf maart 2020 gekookt (achterin) en vergaderd.

Grand café en restaurant De Brekken is de hele winter gesloten vanwege de ingrijpende verbouwing.

Het laatste evenement voor de brand van 13 augustus 2019 waardoor restaurant De Brekken door de enorme roetschade niet meer open kon: ‘8 augustus 2019. De Brekken goes SKS skûtsjesilen met de dikste en stoerste sloep van Fryslân’.