Vette discriminatie buitenlanders in gebouw Provincie Friesland: alleen voor Nederlanders is informatie gratis

Vette discriminatie buitenlanders in gebouw Provincie Friesland: alleen voor Nederlanders is informatie gratis

In met EU-subsidie gebouwd Afsluitdijk Wadden Center

KORNWERDERZAND (NL) – Het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand is gratis toegankelijk voor iedereen, welke nationaliteit ook. Dat staat echter — wellicht bewust — niet duidelijk op de website van de met veel Europees geld tot stand gekomen attractie op de dam. Steeds wordt geprobeerd buitenlanders €4,50 per persoon afhandig te maken.

Het 22 maart 2018 geopende Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand.

Na weer een aanvaring tussen een groep buitenlanders, waarvan de receptie voor de toegang €4,50 per persoon wenste, heeft het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, de directie gisteren (16 mei 2019) gevraagd om snel heel duidelijk op de website te vermelden dat de entree gratis is en dat alleen de buitenlandstalige audiotour €4,50 per persoon kost.
Volgens directeur Albert Hendriks van Friesland Holland kan het zo gebeuren dat uit het buitenland afkomstige bezoekers ten onrechte €4,50 de man betalen, terwijl zij alleen maar willen genieten van de plaatjes binnen en van het uitzicht op het dakterras.

Lees meer Vette discriminatie buitenlanders in gebouw Provincie Friesland: alleen voor Nederlanders is informatie gratis